logo

Пољопривреда

"Дани пчеларства" у Младеновцу

Друштво пчелара "Космај" организовало је традицоналну манифестацију "Дани пчеларства" која се одржала 13 и 14. септембра у градском парку.

Иако је ова године била изузетно лоша за пчеларе, као и за све пољопривредне произвођаче, чланови Друштва пчелара "Космај" окупили су се у градском парку да изложе и продају мед и производе од меда, друже се и размене искуства. Присутне је поздравио Милован Пантић, председник Друштва пчелара "Космај" које окупља 140 чланова са преко 4.000 кошниоца.

Дводневну манифестацију "Дани пчеларства" чији је покровитељ градска општина Младеновац, отворио је Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду.

– Захваљујем се члановима Друштва који су организовали ову манифестацију и који су мотор развоја пчеларства код нас. Сигуран сам да ће захваљујући њиховом залагању и младе генерације преузети и наставити рад са пчелама. У Младеновцу је почела велика извозна трка где мед достиже сасвим задовољавајућу цену и људи могу од тога нормално да живе – рекао је Вићовац.

Милован Пантић, председник Друштва пчелара "Космај", каже да је задовољан организацијом али не и бројем излагачима.

– Мањи је број излагача, што због кише, што због године која је била мало лошија за пчеларе. То су углавном исти људи који прате све наше манифестације и помажу развоју пчеларства у нашем граду.

Иначе, мед се на овој манифестацији продавао по цени од 600 динара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.