logo

Пољопривреда

Више новца за сељака

Више новца за сељакаНико не може да оспори чињеницу да је прављење буџета, између осталог, и плод коалиционог договора ученика у власти, било она републичка, покрајинска или локална као наша, зато осмех са ове слике Милана Ђорђевића , члана Општинског већа за пољопривреду, није без разлога. Када је средином 2008. године преузео ресор пољопривреде успео је да буџетска средства за ову област са 2,3 милиона, подигне на 5.000.000 у овој години, а ових дана и на 9.500.000 милиона динара колико је планирано нацртом буџета за 2010. годину.

Ипак, Ђорђевић каже да ће тек бити задовољан када тзв. пољопривредни буџет буде 20 милиона динара јер је то новац са којим би се могле урадити озбиљне ствари за младеновачку пољопривреду, међутим и са 9,5 милиона биће одрађено доста конкретних и корисних ствари.

− Са обзиром на тешка времена, буџетски помак је заиста коректан. Увећали смо ову суму преко четири пута у односу на претходни сазив власти. Захваљујем се својим колегама у Општинском већу који су имали разумевања за једну област које је стицајем околности у мојој надлежности иако би о томе требало више град Београд да брине. Имамо једну озбиљну суму са којом ћемо наредне године моћи да уредимо доста лепих и корисних пројеката. Акценат у следећој години биће на воћарству, а ту се пре свега ослањамо на буџет Београда јер је на територији наше општине планирана изградња УЛО хладњаче вредне преко милион евра − каже Ђорђевић и додаје да ће то бити први корак у препороду младеновачког воћарства.

Ђорђевић каже су субвенције за нове засаде ратара и воћара, друга ставка где се очекује помоћ Града, односно да ће се општина ставити на располагање нашим произвођачима у припреми техничке документације за предстојеће конкурсе.

− Субвенције ће бити око 15.000 евра по засаду и већ нам предстоји састанак са чланом Градског већа задуженим за ту област. Оно што нас у следећој години чека је помоћ сточарима који су сигурно у најтежој ситуацији јер је цела грана говедарства у кризи, тако да ће значајан део овог буџета отићи у ову област. Прављење Савета за пољопривреду је још један од планова за следећу годину. Укључићемо што већи број стручних људи јер ствари о којима говорим далеко превазилазе могућности и способности само једног човека, било да се ради о мени или некоме из Комисије за развој општине. Циљ нам је да направимо неке смернице развоја пољопривреде Младеновца − каже Ђорђевић.

Он је свим грађанима Младновца који данас славе Божић честитао овај велики хришћански празник.

− Свима нама желим сретнију и успешнију 2010. годину. Пре свега много више беба и радних места, али не у јавним предузећима већ у привреди. Што се тиче наших пољопривредника желим им много роднију и бољу годину.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.