logo

Пољопривреда

Ревијална изложба говеда 30. јула

altУдружење сточара сименталске расе, градска општина Младеновац и Пољопривредна стручна и саветодавна служба Младеновац организоваће се Ревијалну изложба говеда сименталске расе која ће се одржати 30. јула на житно-сточној пијаци у времену од 9,30 до 13,00 сати.

Организатори су на данашњој конференцији за медије најавили предстојећи догађај. Добрица Бркић, председник Удружења сточара сименталске расе, подсетио је да је Младеновац некада био регионални центар представљања говеда сименталске расе, а да се сада покушава оживљавање те традиције како би млади произвођачи имали прилику да нешто ново виде и науче.

Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду, рекла је да Удружења сточара постоји дуго на територији наше општине као и да се ради о добро организованом удружењу са одличним идејама.

- Ово је једна идеја која је препозната прошле године и кренули смо у њену реализацију. Ми смо свесни да нећемо имати изложбу каква је одржавана пре десетак година али нам је жеља с обзиром да имамо добра грла и домаћина да ту изложбу приближимо ономе што је некада била - рекла је Бјеличић и позвала грађане да посете изложбу и подрже пољопривреднике.

Милица Јанковић, директор Пољопривредна стручна и саветодавна служба Младеновац, истакла је да општина Младеновац може да се похвали и даље говедарством које је на високом нивоу. Она је додала да је ова служба помогла при одабиру грла, креирању каталога и вођењу програма.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.