logo

Пољопривреда

Расписан конкурс за финансирање изложби пољопривреде

Расписан конкурс за финансирање изложби пољопривреде Град ће ове године издвојити три милиона динара за финансирање репрезентативних изложби из области пољопривреде на територији Београда. На расписани конкурс до 5. јуна у 16 сати могу да се јаве локалне власти, невладине организације, универзитети, институти, стручне асоцијације, синдикати, задруге, удружења и друге непрофитне институције и организације са седиштем регистрованим на територији Београда.

– Секретаријат за привреду традиционално подржава организовање ових изложби због изузетног значаја пољопривреде као једног од генератора развоја града и све већег броја регистрованих пољопривредних газдинстава, а нарочито узимајући у обзир околност да је 70 одсто територије Београда пољопривредно земљиште. Посебно је важно што ће, у ситуацији када се приближавамо Европској унији и хоћемо да се усагласимо са европским стандардима, ове изложбе пружити прилику да се покаже шта су урадили београдски пољопривредни произвођачи – рекла је Станија Вишекруна, заменик градског секретара за привреду.

Конкурс је објављен у средствима јавног имформисања и на сајту Градске управе, а критеријуми на основу којих ће комисија изабрати које ће изложбе финансирати јесу њихов утицај на развој пољопривреде и привреде у целини, досадашње учешће на изложбама код нас и у иностранству, додељена признања и дипломе, начин излагања (самостално или у сарадњи са другим излагачима) и континуитет у организовању изложби и утицај на запошљавање.

Прошле године је за шест изложби у Младеновцу, Обреновцу, Барајеву и још неколико задруга одобрено 1.470.000 динара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.