logo

Здравство

Општина помогла Диспанзеру

Градска општина Младеновац донирала је Специјалној болници за интерне болести 164.400,00 динара за куповину Демо Рикордера за Холтер ЕКГ-а.

Како су нам рекли у болници, ради се о важном делу за исправно функционисање Холтер ЕКГ-а,  дијагностичког апарата који има велику улогу у каридоваскуларној дијагностици. Уређај који болнице поседује био је у квару тако да је помоћ општине Младеновац вишеструко значајна, како због тачности добијених резултата, тако и због значајног смањења листе чекања, имајући у виду да је само прошле године урађено преко преко 450 прегледа Холтер ЕКГ-а.

 

Др Весна Ђукић, директорка Специјалне болнице за интерне болести у Младеновцу, каже да је пре уградње купљеног дела апарат био пред расходовањем.

– Холтер је једноставно пропао и морали смо да га лепимо фластерима да би могао да ради. Ево, управо је сестра закачила апарат и ради одлично. Ми ћемо овим значајно смањити листу чекања за Холтер ЕКГ-а што је важно за све грађане и наше пацијенте, јер се када су у питању амбулантни пацијенти чека се и по неколико месеци. На основу добијених резултата, лекар процењује да ли су потребни додатни медикаменти или се пацијент шаље на додатна испитивања у болнице за кардиоваскуларне болести.

Овај апарат је изузетно тражен код пацијената јер их је доста са поремећајем срчаног ритма и сви они морају да прођу кроз тај процес 24 часовног ношења холтера како би на основу тог записа наши кардиолози одлучили коју ће терапију да примене. Нажалост, болница није могла сама да финасира ову куповину јер из Фонда добијамо средства само за сервис, а не и за куповину нових делова.

Захваљујем се председнику општине Младеновац и свима који су допринели овој донацији. Ово је велика помоћ нашу установу, али пре свега за грађане Младеновца и Сопота који се код нас лече – рекла је Ђукићева.

Специјална болница за Интерне болести Младеновац и њено кардиолошко одељење захваљује вам се за донацију Рекордера за Холтер ЕКГ И НА ВАШЕМ РАЗУМЕВАЊУ ЗА ПОТРЕБУ ОВЕ ДОНАЦИЈЕ.

Од данас 22.09.2014 године почели смо већ да употребљавамо рекордер за наше дијагностичке потребе и надамо се да ћемо на тај начин смањити листу чекања грађана општине Младеновац и општине Сопот за Холтер ЕКГа.

Још једном искрена захвалност уз срдачне поздраве и наду за даљу сарадњу

др ВЕСНА Ђукић
вд директора СБИБ Младеновац

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.