logo

Актуелности

Општина Младеновац издавач још једне вредне монографије

Промоција монографије „Миодраг Вартабедијан Варта и његова сликарска породица”, чији је издавач Градска општина Младеновац, организована je cиноћ у Музеју Младеновца.


Монографија „Миодраг Вартабедијан Варта и његова сликарска породица” посвећена је сликару, графичару, дизајнеру и професору, а изашла је поводом 90 година од његовог рођења, са жељом да се прикаже сваки сегмент Вартиног изузетно богатог стваралачког опуса, као и раздобље у коме је стварао.
Након промоције, отворена је изложба слика и дизајна књига Миодрага Вартабедијана.


Вартина изложба у Музеју Младеновца осмишљена је као мала ретроспектива на којој је представљено 18 слика из периода од 1983. до 2009. године из кључних фаза његовог уметничког рада у техници вартаграфије, сувог пастела, уља на платну или акрилика на платну. Изложене слике су у власништву институција или приватном власништву на подручју Градске општине Младеновац, што чини ову изложбу специфичном и непоновљивом. Изложени су и радови из области графичког дизајна и илустрације, избор књига које је уметнички опремио и обликовао, али и дизајн каталога за Ликовну колонију Младеновац чији је био председник савета 10 година.


Аутор поставке је Анамарија Вартабедијан, а изложба ће бити отворена за посетиоце до 10. септембра.

VartaIzlozba1
VartaIzlozba2
VartaIzlozba3
VartaIzlozba4
VartaIzlozba5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.