logo

Aktuelnosti

Opština Mladenovac izdavač još jedne vredne monografije

Promocija monografije „Miodrag Vartabedijan Varta i njegova slikarska porodica”, čiji je izdavač Gradska opština Mladenovac, organizovana je cinoć u Muzeju Mladenovca.


Monografija „Miodrag Vartabedijan Varta i njegova slikarska porodica” posvećena je slikaru, grafičaru, dizajneru i profesoru, a izašla je povodom 90 godina od njegovog rođenja, sa željom da se prikaže svaki segment Vartinog izuzetno bogatog stvaralačkog opusa, kao i razdoblje u kome je stvarao.
Nakon promocije, otvorena je izložba slika i dizajna knjiga Miodraga Vartabedijana.


Vartina izložba u Muzeju Mladenovca osmišljena je kao mala retrospektiva na kojoj je predstavljeno 18 slika iz perioda od 1983. do 2009. godine iz ključnih faza njegovog umetničkog rada u tehnici vartagrafije, suvog pastela, ulja na platnu ili akrilika na platnu. Izložene slike su u vlasništvu institucija ili privatnom vlasništvu na području Gradske opštine Mladenovac, što čini ovu izložbu specifičnom i neponovljivom. Izloženi su i radovi iz oblasti grafičkog dizajna i ilustracije, izbor knjiga koje je umetnički opremio i oblikovao, ali i dizajn kataloga za Likovnu koloniju Mladenovac čiji je bio predsednik saveta 10 godina.


Autor postavke je Anamarija Vartabedijan, a izložba će biti otvorena za posetioce do 10. septembra.

VartaIzlozba1
VartaIzlozba2
VartaIzlozba3
VartaIzlozba4
VartaIzlozba5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.