logo

Актуелности

У Младеновцу одржано престижно шаховско такмичење

У Основној школи „Момчило Живојиновић“ одржано је Појединачно и екипно републичко првенство основних школа у шаху, на којем је учествовало више од 900 такмичара основношколског узраста из целе Србије.

Првенство је отворио Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац, који се захвалио Шаховском савезу Србије на одлуци да се овај велики спортски догађај одржи у Младеновцу, а похвале је упутио и домаћину школи „Момчило Живојиновић“ на успешној организацији.
„Желим вам да вам овај турнир остане у лепом сећању. Број такмичара показује да је ово сјајан догађај. Нека ово буде прилика за добро дружење међу такмичарима и за успешне игре које ће показати величину шаха као спорта. Верујем да ће овај турнир младим такмичарима дати подстицај да наставе са шахом“, рекао је Глишић.

Присутнима су се обратили и Драган Лазић, председник Шаховског савеза Србије, велемајстор Бранко Тадић и Миљан Нововић, директор Основне школе „Момчило Живојиновић“.

Лазић је истакао да шаховски успеси потичу управо из школа и додао да ће се интезивно радити на унапређењу школског шаха. Нагласио је да је Србија европски шампион у шаху.

Првог дана првенства, у суботу, 6. априла, одржано је појединачно такмичење, а у недељу, 7. априла, на распореду је екипно, када ће своје умеће на шаховској табли показати око 600 ученика средњих школа.

Sah1
Sah2
Sah3
Sah4
Sah5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.