logo

Aktuelnosti

U Mladenovcu održano prestižno šahovsko takmičenje

U Osnovnoj školi „Momčilo Živojinović“ održano je Pojedinačno i ekipno republičko prvenstvo osnovnih škola u šahu, na kojem je učestvovalo više od 900 takmičara osnovnoškolskog uzrasta iz cele Srbije.

Prvenstvo je otvorio Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac, koji se zahvalio Šahovskom savezu Srbije na odluci da se ovaj veliki sportski događaj održi u Mladenovcu, a pohvale je uputio i domaćinu školi „Momčilo Živojinović“ na uspešnoj organizaciji.
„Želim vam da vam ovaj turnir ostane u lepom sećanju. Broj takmičara pokazuje da je ovo sjajan događaj. Neka ovo bude prilika za dobro druženje među takmičarima i za uspešne igre koje će pokazati veličinu šaha kao sporta. Verujem da će ovaj turnir mladim takmičarima dati podsticaj da nastave sa šahom“, rekao je Glišić.

Prisutnima su se obratili i Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije, velemajstor Branko Tadić i Miljan Novović, direktor Osnovne škole „Momčilo Živojinović“.

Lazić je istakao da šahovski uspesi potiču upravo iz škola i dodao da će se intezivno raditi na unapređenju školskog šaha. Naglasio je da je Srbija evropski šampion u šahu.

Prvog dana prvenstva, u subotu, 6. aprila, održano je pojedinačno takmičenje, a u nedelju, 7. aprila, na rasporedu je ekipno, kada će svoje umeće na šahovskoj tabli pokazati oko 600 učenika srednjih škola.

Sah1
Sah2
Sah3
Sah4
Sah5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.