logo

Актуелности

Пијаце морају да зарађују

 

Чланови Привременог органа одржали су састанак са радницима и руководством ЈКП "Пијаце Младеновац" о тренутном стању у овом јавном предузећу. Такође, градска општина Младеновац, као оснивач, исплатила је део заосталих дугова који су оптерећивали пословање предузећа.

Како је речено на састанку, основни проблем ЈКП "Пијаце Младеновац" је мали приход који предузеће остварује. Имајући у виду да се ради о предузећу које газдује објектима продајне пијаце и теретне станице и да на том пољу нема тржишну конкуренцију на територији општине Младеновац, повећање прихода постављено је као императив у будућем раду.

Владан Глишић, члан Привременог органа, рекао је да упркос досадашњим резултатима овог и осталих јавних предузећа, циљ руководства градске општине Младеновац представља очување свих јавних предузећа која имају објективне услове за добро пословање.

– Ни вама, ни нама није циљ да примате минималане плате. Пијаце су предузеће које има доста могућности за добар рад и добру зараду. Ми ћемо платити све заостале рачуне јер знамо добро како се водило предузеће, али то не мења чињеницу да ви морате зарадити за своје плате. Очигледно је да у свако јавно предузеће морају стићи инвестиције које ће бити јасно и тржишно усмерене и ту можете да очекујете нашу помоћ као и помоћ Града Београда.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.