logo

Aktuelnosti

Пијаце морају да зарађују

 

Чланови Привременог органа одржали су састанак са радницима и руководством ЈКП "Пијаце Младеновац" о тренутном стању у овом јавном предузећу. Такође, градска општина Младеновац, као оснивач, исплатила је део заосталих дугова који су оптерећивали пословање предузећа.

Како је речено на састанку, основни проблем ЈКП "Пијаце Младеновац" је мали приход који предузеће остварује. Имајући у виду да се ради о предузећу које газдује објектима продајне пијаце и теретне станице и да на том пољу нема тржишну конкуренцију на територији општине Младеновац, повећање прихода постављено је као императив у будућем раду.

Владан Глишић, члан Привременог органа, рекао је да упркос досадашњим резултатима овог и осталих јавних предузећа, циљ руководства градске општине Младеновац представља очување свих јавних предузећа која имају објективне услове за добро пословање.

– Ни вама, ни нама није циљ да примате минималане плате. Пијаце су предузеће које има доста могућности за добар рад и добру зараду. Ми ћемо платити све заостале рачуне јер знамо добро како се водило предузеће, али то не мења чињеницу да ви морате зарадити за своје плате. Очигледно је да у свако јавно предузеће морају стићи инвестиције које ће бити јасно и тржишно усмерене и ту можете да очекујете нашу помоћ као и помоћ Града Београда.

  • Datum kreiranja: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.