logo

Актуелности

Разговори о унапређењу положаја Рома

 

 

Председник Националног савета ромске националне мањине, Витомир Михајловић, посетио је градску општину Младеновац где је са представницима општине разговарао о могућностима и моделима за унапређење положаја Рома.

Делегацију Савета примили су председник градске општине Младеновац, Владан Глишић и Сузана Васић, члан Већа задужена за социјална питања, националне мањине и унапређење и заштиту људских и мањинских права.

Разговарано је о положају и проблемима са којима се сусрећу Роми у локалној заједници, изради Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома те о Стратегији за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. године.

 

 

Саговорници су се сложили да је осим улагања са локалног нивоа у подизање квалитета живота Рома, неопходно и корисно аплицирати за средства из конкурсног пројекта Европске уније, "ИПА 2013", односно претприступну помоћ за обезбеђивање трајних стамбених решења и побољшање инфраструктуре у ромским насељима.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.