logo

Актуелности

Одржан Сајам запошљавања

 

На данашњем Сајму запошљавање у Спортском центру учествовало је 25 фирми које су тражиле 150 радника различитих образовних профила и занимања. Сајам су организовали Национална служба за запошљавање и градска општина Младеновац.

Своје штандове имале су фирме "Маковица АД", "Gоld Pаcк", "Пинк", "Катарина", "Три О", "Милмарк", "Божур Имекс доо", "Ресторан "Банџа", Апотека "Милановић", "Рода-Меркатор С", "Wатеr Јет", "Gеnеrаli", "Благојев наследник", "Гранд БТ", "Електрошумадија", "Стојковић Керамика", "Лаки Индустри", "Космај пут", "Стр Цица", "МД Шаран", "Академија Оскфорд", "ПИМ Космај", "Минел Трафо", "Ентеријер Лајн" и Млекара "Границе".

Директор Националне службе за запошљавање, Зоран Мартиновић, рекао је су сајмови прилика да се незапослена лица увере шта послодавци траже и очекују од њих, и да провере степен својих способности.

- онда да покушају и са неким усавршавањем. Постоји доста програма које нуди Национална служба. Морамо се навићи да је систем доживотног учења данас нешто без чега се не може – рекао је Мартиновић и додао да Национална служба омогућава подстицаје за послодавце који запосле нове раднике.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је да једино кроз нова радна места може да се побољша живот суграђана.

- Пре годину и по дана смо у општини затекли тешко финансијско стање, сада је сасвим другачија ситуација. Градска општина Младеновац је данас ликвидна и финансијски стабилна и крећемо у развој привреде.

Праве се планови за следећу годину и ускоро ћемо рећи грађанима шта планирамо од инвестиција за 2017. годину у области привреде, на који начин ће нам помоћи Влада Србије и Град Београд.

За Младеновац је много 5.600 незапослених грађана. Претходних година Младеновац је био познат индустријски град.

После лоше приватизације дошли смо до тога да неколико хиљада суграђана сваког дана путује на посао у Београд. По нашим подацима број тих људи је преко седам хиљада.

Трудићемо се да обезбедимо што повољније услове послодавцима који раде у нашој општини. Имамо канцеларију и помоћника председника општине који је задужен за пријем и разговоре са послодавцима.

Желим да свих 150 места која су у понуди на данашњем Сајму запошљавања буде попуњено и да овквих сајмова буде што више. Трудићемо се да очувамо постојећа радна места и да уз помоћ Владе Републике Србије отворимо нова радна места.

Ми данас имамо Техничку школу која и даље производи кадрове машинске струке. Наш интерес у будућности је да се развијамо као туристичко место.

Имамо комплекс "Слетерс бање" која је један од лидера здравственог туризма.

Заједно са директорком Техничке школе успели смо да од следеће године у школи буде уведен смер здравствених радника, физиотерапеута.

Тако да ћемо осим развоја индустрије, радити и на развоју малих и средњих предузећа, породичних фирми које запошљавају од 50 до 100 радника – рекао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.