logo

Актуелности

Одржана Командно-симулациона вежбе

altЗавршним предавањима и вежбама, окончана је двовневна обука за чланове Штаба за ванредне ситуације општине Младеновац.

Вежбу су организовали Национални тренинг центар за ванредне ситуације, Сектор за ванредне ситуације, Управа за ванредне ситуације Београд, Црвени крст Србије, Београда и Младеновца. Командно-симулациона вежба се реализује у оквиру пројекта "Развој локалне заједнице за деловање у несрећама" чији је циљ побољшање капацитета, координације и одговора на несреће на нивоу локалне заједнице.

Како је рекао Дарко Рончевић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Младеновац, ова активност је била веома корисна за чланове Штаба у смислу унапређења међусобне комуникације у случају потребе ванредних догађаја.

- Овакви догађаји и захтевају заједнички одговор свих снага са локала. Ми смо у последњих неколико година имали ванредне догађаје чије последице су се решавале уз координацију више служби на начин да нису значајније угрозиле живот и здравље становништва на територији наше општине.

altВанредна ситуација је нешто друго, нешто што се не може отклонити редовним радом појединачних служби већ се мора прибегавати заједничким деловањем свих снага са локала - рекао је Рончевић.

Даница Мурганић, стручни сарадник за деловање у несрећама Црвени крст Београд, истакла је да се вежба одржала у оквиру пројекта "Развој локалне заједнице за деловање у несрећама".

- Цео овај пројекат Црвеног крста Београд се реализује у склопу редовног програма који је прихваћен од Скупштине града Београда и који се финансира из буџета града Београда јер је препозната потреба да се изврши оваква едукација чланова Штаба. Планирамо да у наредном периоду све београдске општине прођу овакву обуку.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.