logo

Актуелности

Пази, снима се !

Пази, снима се !Предлогом Програма уређења грађевинског земљишта ове године је планирано 3.000.000 динара из општинског буџета за увођење система видео надзора у Младеновцу. Како би се превентивно деловало на сузбијању саобраћајних прекршаја, али и других кривичних радњи, у сарадњи са МУП Србије и Полицијском станицом у Младеновцу договорена је сарадња око изградње јединственог система камера које би покривале најбитније саобраћајне раскрснице у граду као и основне и средње школе. Комплетан видео надзор вршиће се у згради полиције у Младеновцу.

Иначе, видео надзор је уведен у више градова у Србији. Тако је овогодишњим буџетом Новог Сада предвиђена изградња видео-надзора дворишта новосадских школа, вртића и дечјих игралишта, јавних површина и објеката од значаја за град. У 2009. години планирано је постављање камера на 47 објеката, од чега је 15 школа, 20 вртића и 12 дечјих игралишта.Изградња оптичке телекомуникационе инфраструктуре започета је 2005. године, а у наредној години би требало да се посао приведе крају, чиме ће више од 90 одсто града бити покривено камерама.

Прошле године систем видео – надзора прорадио је и у Зрењанину где је камерама покривено више локација у граду. Инсталирано је укупно пет камера, од којих једне могу да зумирају до 18, а друге до 35 пута.

Како је тада изјавио заменик градоначелника Зрењанина, Предраг Станков, пројекат је вредан три милиона динара. Он је додао да ће захваљујући овом систему видео надзора бити повећан степен безбедности у граду јер је, будући да је претходних неколико година у центру града све већа концентрација људи, на том подручју повећана и стопа криминалитета.

Камере су у функцији 24 сата дневно, а надзор се обавља у посебно опремљеној просторији, која се налази у згради Полицијске управе. Иначе, снимци једне камере су постављени на општински интернет сајт, па сви грађани могу да виде шта се дешава на главном тргу. Начелник тамошње полиције је изјавио да видео-надзор не нарушава слободу и права грађана.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.