logo

Aktuelnosti

Пази, снима се !

Пази, снима се !Предлогом Програма уређења грађевинског земљишта ове године је планирано 3.000.000 динара из општинског буџета за увођење система видео надзора у Младеновцу. Како би се превентивно деловало на сузбијању саобраћајних прекршаја, али и других кривичних радњи, у сарадњи са МУП Србије и Полицијском станицом у Младеновцу договорена је сарадња око изградње јединственог система камера које би покривале најбитније саобраћајне раскрснице у граду као и основне и средње школе. Комплетан видео надзор вршиће се у згради полиције у Младеновцу.

Иначе, видео надзор је уведен у више градова у Србији. Тако је овогодишњим буџетом Новог Сада предвиђена изградња видео-надзора дворишта новосадских школа, вртића и дечјих игралишта, јавних површина и објеката од значаја за град. У 2009. години планирано је постављање камера на 47 објеката, од чега је 15 школа, 20 вртића и 12 дечјих игралишта.Изградња оптичке телекомуникационе инфраструктуре започета је 2005. године, а у наредној години би требало да се посао приведе крају, чиме ће више од 90 одсто града бити покривено камерама.

Прошле године систем видео – надзора прорадио је и у Зрењанину где је камерама покривено више локација у граду. Инсталирано је укупно пет камера, од којих једне могу да зумирају до 18, а друге до 35 пута.

Како је тада изјавио заменик градоначелника Зрењанина, Предраг Станков, пројекат је вредан три милиона динара. Он је додао да ће захваљујући овом систему видео надзора бити повећан степен безбедности у граду јер је, будући да је претходних неколико година у центру града све већа концентрација људи, на том подручју повећана и стопа криминалитета.

Камере су у функцији 24 сата дневно, а надзор се обавља у посебно опремљеној просторији, која се налази у згради Полицијске управе. Иначе, снимци једне камере су постављени на општински интернет сајт, па сви грађани могу да виде шта се дешава на главном тргу. Начелник тамошње полиције је изјавио да видео-надзор не нарушава слободу и права грађана.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.