logo

Актуелности

Признања за Младеновчане на сајму етно хране и пића

alt

Произвођачи из Младеновца представили су своје производе на 14. Сајму етно хране и пића у Београду. Производи од сувог воћа, домаћи колачи,чувени и до сада много пута награђивани домаћи "Библи чварци" и производи Млекаре "Границе", били су само део понуде на штанду градске општине Младеновац.

Први пут од ове године градска општина Младеновац не излаже само у оквиру штанда Града Београда већ је имала и свој штанд који је обишао председник општине, Владан Глишић.
"Сви излагачи уложили су много труда, рада и љубави да би направили ове производе и данас са њима промовисали своју општину. То нас је подстакло да уложимо средства и закупимо посебан штанд на овој манифестацији. Сигуран сам да ће производи из Младеновца наћи пут до потрошача из целе Србије, имајући у виду квалитет који је неспоран. Општина ће наредне године још већу пажњу посветити овим произвођачима као и манифестацијама које промовишу етно храну и туризам", рекао је Глишић.

Младеновчанима су на Међународном етно сајму хране и пића уручена бројна признања. За димњени козји сир награђено је газдинство Тамаре Марковић, специјалну награду за континуирани квалитет у производњи добила је Млекара "Границе", за сируп од купине и слатко од боровнице награђене су жене из Удружења "Од предака за будућност" из Влашке, специјална признања уручена су и Винарији Пантић и Ракији Ђорђевић, за Медин ликер орах награђен је пчелар Игор Станковић, а плантаже шипка "Петровић" добиле су специјално признање за џем од шипка.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.