logo

Актуелности

Нема више пробијања рокова


Градски секретар за образовање, Владимир Тодић и председник Градске општине Младеновац, Бранислав Јовановић, обишли су данас радове на фискултурној сали у ОШ "Милица Милошевић" у Јагњилу. Када је градоначелник Београда, Драган Ђилас, боравио 13. јула у Јагњилу најавио је да ће овај посао финасиран из градске касе, а вредан око 35 милиона динара, бити завршен на време и да ће деце већ од 1. септембра користити нови салу.

Међутим, данас смо у новој сали површине 570 квадрата уместо малишана који играју кошарку и одбојку затекли мајсторе како гурају скелу. Као нови рок за завршетак радова, Владимир Тодић је најавио крај овог месеца.

− С обзиром на то да је било одређених проблема са пројектном документацијом али и са чињеницом да је сам терен имао одређених проблема, морали смо за два месеца да решимо одређене проблеме које нисмо могли да очекујемо. Оно око чега смо се договорили је поштовање договореног рока о којем смо данас са извођачем говорили. Очекујем да ћемо овај посао завршити до краја месеца и да ће фискултурна сала тада моћи да се користи. Имаћемо дневни надзор извођења радова и бити врло ефикасни да се овај посао заврши на време како би већ од октобра, када реално и фискултурне сале почињу да се користе у школама, сала била у употреби − рекао је Тодић и додао да је задовољан сарадњом са општином Младеновац која је издвојила значајна средства за текуће одржавање школа.

Он је најавио као капиталне инвестиције завршетак пројектне документације за школу "Бора Лазић" у Влашкој и радове на изградњи фискултурне сале у младеновачкој Техничкој школи.

Бранислав Јовановић , председник Градске општине Младеновац, рекао је да фискултурна сала за децу из Јагњила поприма свој коначан облик.

− Завршетак не мора да буде баш 25. септембра али до краја месеца деци ће бити омогућено да часова физичког похађају у овој сали што је ипак велики помак у односу на оно што је раније било. Мислим да се на овај начин остварује оно за шта сам се залагао − да Младеновац након усвајања новог Статута постане саставни део Београда, односно да Град више не прави разлику између централних градских и рубних општина, попут Младеновца − изјавио је Јовановић и додао да ће општине Младеновац финасирати партерно уређење сале у Јагњилу.

Јовановић је рекао да ће искористити данашњи долазак господина Тодића да се покрене питање коришћења фискултурних сала.

− Када се направи ова сала и ако се буде користила само за часове фискултуре мислим да ће то бити грешка. Сала мора да нађе вишеструку намену, а пример за то је сала Гиманзије где су деца из кошаркашког клуба "Младеновац" до пре неки дан тренирала. Морамо наћи заједнички језик да та сала не служи само за часове физичког него и да деца која имају ваншколске активности имају место за спорт јер све је боље него да их препустимо улици. Што се тиче изградње фискултурне сале у Техничкој школи проблем је у новцу али припрема и парцелисање иду по плану како би изградња започела током следеће године. Још један спортски објекат у нашој општини, Спортски центар, има великих проблема са финасирањем. Лично се залажем да Скупштина града преузме газдовање над овим јавним предузећем и такав захтев је и упућен од стране наше општине која нема средстава да финасира рад Спортског центра, дакле једино решење је у преузимању од стране Града − каже Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.