logo

Актуелности

Донација младеновачком Дому здравља

alt

Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић са помоћником председника за привреду, Миканом Миросавићем, обишао је радове на реконструкцији Дома здравља и том приликом уручио апарат за оториноларинголошки преглед пацијената.

Глишић је истакао да се тренутно изводи четврта фаза радова која би требало да буде завршена до краја августа и подсетио да је услед вируса Ковид-19 и увођења ванредног стања дошло до пружетка рокова јер се у том периоду радови нису одвијали.

"Ово је пројекат Канцеларије Владе Републике Србије за управљање јавним улагањима и општине Младеновац. Данас смо дошли да погледамо како теку радови и да са здравственим радницима, не само у Служби хитне помоћи него и у рендгенском кабинету, попричамо о проблемима и потребама. Видим да је Дом здравља добро снабдевен апаратима који деценијама нису овде постајали или су постојали, али нису били исправни. Наравно, потребан је и скренер, потребна је и резонанца, потребни су и нови специјалисти. Трудићемо се да радимо на томе јер грађани Младеновца заслужују боље и квалитетније здравство Данас смо донели апарат за оториноларинголошки преглед пацијената и овакве акције ћемо спроводити чешће"€œ, рекао је Глишић, приликом посете Служби хитне помоћи Дома здравља.

Истакао је да су резултати које су младеновачки здравствени радници постигли током ванредног стања импресивни и нагласио да није забележен ниједан смртни случај код заражених вирусом Ковид-19, захваљујући пре свега мерама Владе Републике Србије и Градског Штаба за ванредне ситуације, као и поштовању свих тих мера од стране здравствених радника.

"Оно што је такође битно јесте да су повећане плате здравственим радницима. Лично сам рекао да ћу се на свим састанцима у Министарству здравља трудити да тражим боље и квалитетније услове за рад здравствених радника. Наравно, потребна су и нова радна места за специјалистичке службе када је у питању државно здравство у нашој општини. Увек може боље, увек треба више“, рекао је председник Градске општине Младеновац Владан Глишић.

Директорка Дома здравља Младеновац др Душица Миловановић изјавила је да је ова здравствена установа у протеклом периоду радила у веома отежаним условима јер су све службе биле измештене и радиле су у неусловним просторијама.

Ви сте сада имали прилику да видите просторије Хитне службе које су обновљене, реновиране и које су захваљујући људима какав је, између осталих и господин Миросавић, опремљене новим намештајем. То значајно доприноси радној атмосфери и удобности људи који ту раде. Зна се да је хитна служба најударнија служба Дома здравља и да најтежи пацијенти овде дођу"€œ, истакла је Миловановићева.

Говорећи о опремљености апаратима, др Миловановић је рекла да младеновачки Дом здравља има најсавременији рендген апарат, који је набављен ове године и повезан је са другим здравственим установама, затим апарат ортопан, као и мамографски апарат.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.