logo

Aktuelnosti

Donacija mladenovačkom Domu zdravlja

alt

Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić sa pomoćnikom predsednika za privredu, Mikanom Mirosavićem, obišao je radove na rekonstrukciji Doma zdravlja i tom prilikom uručio aparat za otorinolaringološki pregled pacijenata.

Glišić je istakao da se trenutno izvodi četvrta faza radova koja bi trebalo da bude završena do kraja avgusta i podsetio da je usled virusa Kovid-19 i uvođenja vanrednog stanja došlo do pružetka rokova jer se u tom periodu radovi nisu odvijali.

"Ovo je projekat Kancelarije Vlade Republike Srbije za upravljanje javnim ulaganjima i opštine Mladenovac. Danas smo došli da pogledamo kako teku radovi i da sa zdravstvenim radnicima, ne samo u Službi hitne pomoći nego i u rendgenskom kabinetu, popričamo o problemima i potrebama. Vidim da je Dom zdravlja dobro snabdeven aparatima koji decenijama nisu ovde postajali ili su postojali, ali nisu bili ispravni. Naravno, potreban je i skrener, potrebna je i rezonanca, potrebni su i novi specijalisti. Trudićemo se da radimo na tome jer građani Mladenovca zaslužuju bolje i kvalitetnije zdravstvo Danas smo doneli aparat za otorinolaringološki pregled pacijenata i ovakve akcije ćemo sprovoditi češće"€œ, rekao je Glišić, prilikom posete Službi hitne pomoći Doma zdravlja.

Istakao je da su rezultati koje su mladenovački zdravstveni radnici postigli tokom vanrednog stanja impresivni i naglasio da nije zabeležen nijedan smrtni slučaj kod zaraženih virusom Kovid-19, zahvaljujući pre svega merama Vlade Republike Srbije i Gradskog Štaba za vanredne situacije, kao i poštovanju svih tih mera od strane zdravstvenih radnika.

"Ono što je takođe bitno jeste da su povećane plate zdravstvenim radnicima. Lično sam rekao da ću se na svim sastancima u Ministarstvu zdravlja truditi da tražim bolje i kvalitetnije uslove za rad zdravstvenih radnika. Naravno, potrebna su i nova radna mesta za specijalističke službe kada je u pitanju državno zdravstvo u našoj opštini. Uvek može bolje, uvek treba više“, rekao je predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Direktorka Doma zdravlja Mladenovac dr Dušica Milovanović izjavila je da je ova zdravstvena ustanova u proteklom periodu radila u veoma otežanim uslovima jer su sve službe bile izmeštene i radile su u neuslovnim prostorijama.

Vi ste sada imali priliku da vidite prostorije Hitne službe koje su obnovljene, renovirane i koje su zahvaljujući ljudima kakav je, između ostalih i gospodin Mirosavić, opremljene novim nameštajem. To značajno doprinosi radnoj atmosferi i udobnosti ljudi koji tu rade. Zna se da je hitna služba najudarnija služba Doma zdravlja i da najteži pacijenti ovde dođu"€œ, istakla je Milovanovićeva.

Govoreći o opremljenosti aparatima, dr Milovanović je rekla da mladenovački Dom zdravlja ima najsavremeniji rendgen aparat, koji je nabavljen ove godine i povezan je sa drugim zdravstvenim ustanovama, zatim aparat ortopan, kao i mamografski aparat.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.