logo

Актуелности

Пријем за младеновачке вуковце

 

Најбољи основци и средњошколци били су гости на традиционалном пријему који Градска општина Младеновац организује за добитнике дипломе "Вук Караџић". Ове године свечаност је организована у другачијим околностима, уз поштовање свих мера превенције, због тренутне епидемиолошке ситуације.

Колико је протекла школска година била успешна говори и податак да је у нашим основним и средњим школама 93 ученика стекло диплому "Вук Караџић", а да је 10 ученика генерације своје даље образовање наставило овенчано овим престижним признањем.

На овој свечаности, ученици су даровани вредним делима Нобеловца Иве Андрића и Петра Петровића Његоша, а ученицима генерације додељеНа је и збирка српске љубавне поезије и прозе групе аутора.

Домаћин пријема у атријуму фонтане, председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, честитао је ђацима на постигнутом успеху и уручио им књиге, поклон општине Младеновац.

"За мене је ово један од најбитнијих дана у години, када се указује пажња и додељују награде најбољим ученицима, што је доказ да локална самоуправа води посебну бригу о онима који сутра треба да представљају темељ будућег развоја општине Младеновац.

Верујем да није било лако. Верујем да сте се одрицали многих ствари како бисте постигли резултате због којих смо се данас окупили. Ово је први велики корак који ћете памтити и којег ћете се радо сећати када будете постали успешни лекари, професори, инжењери и, оно најважније, дорби људи. Верујем да и ви, као и сва остала деца, волите дружења, игру и забаву, али оно што вас истиче јесте посвећеност циљу који није лако достижан и који захтева велики рад и губитак неких, можда лепших и забавнијих, тренутака како бисте учили, вежбали, радили на себи и постали носиоци Вукове дипломе.

Верујем да ће ваши родитељи, учитељи, наставници, али да ћемо и ми, представници локалне самоуправе, бити сутра поносни на могућност да управо ви будете део тима који ће унапредити развој Младеновца.

Искрено, верујем у вас, вашу амбицију, таленат и младост.

Ви сте наша будућност и желимо да вам на овај начин покажемо колико је то нама важно, колико је нама битно да својим резултатима, својим понашањем, својим васпитањем на квалитетан начин репрезентујете своје породице, свој град и своју земљу Србију.

Честитам вам на успеху са жељом да остварите своје амбиције и да се, као успешни људи, вратите у свој Младеновац, да га развијате, волите и остварите ваше успехе"€, рекао је Глишић.

Vukovci13
Vukovci14
Vukovci15

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.