logo

Aktuelnosti

Prijem za mladenovačke vukovce

 

Najbolji osnovci i srednjoškolci bili su gosti na tradicionalnom prijemu koji Gradska opština Mladenovac organizuje za dobitnike diplome "Vuk Karadžić". Ove godine svečanost je organizovana u drugačijim okolnostima, uz poštovanje svih mera prevencije, zbog trenutne epidemiološke situacije.

Koliko je protekla školska godina bila uspešna govori i podatak da je u našim osnovnim i srednjim školama 93 učenika steklo diplomu "Vuk Karadžić", a da je 10 učenika generacije svoje dalje obrazovanje nastavilo ovenčano ovim prestižnim priznanjem.

Na ovoj svečanosti, učenici su darovani vrednim delima Nobelovca Ive Andrića i Petra Petrovića Njegoša, a učenicima generacije dodeljeNa je i zbirka srpske ljubavne poezije i proze grupe autora.

Domaćin prijema u atrijumu fontane, predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, čestitao je đacima na postignutom uspehu i uručio im knjige, poklon opštine Mladenovac.

"Za mene je ovo jedan od najbitnijih dana u godini, kada se ukazuje pažnja i dodeljuju nagrade najboljim učenicima, što je dokaz da lokalna samouprava vodi posebnu brigu o onima koji sutra treba da predstavljaju temelj budućeg razvoja opštine Mladenovac.

Verujem da nije bilo lako. Verujem da ste se odricali mnogih stvari kako biste postigli rezultate zbog kojih smo se danas okupili. Ovo je prvi veliki korak koji ćete pamtiti i kojeg ćete se rado sećati kada budete postali uspešni lekari, profesori, inženjeri i, ono najvažnije, dorbi ljudi. Verujem da i vi, kao i sva ostala deca, volite druženja, igru i zabavu, ali ono što vas ističe jeste posvećenost cilju koji nije lako dostižan i koji zahteva veliki rad i gubitak nekih, možda lepših i zabavnijih, trenutaka kako biste učili, vežbali, radili na sebi i postali nosioci Vukove diplome.

Verujem da će vaši roditelji, učitelji, nastavnici, ali da ćemo i mi, predstavnici lokalne samouprave, biti sutra ponosni na mogućnost da upravo vi budete deo tima koji će unaprediti razvoj Mladenovca.

Iskreno, verujem u vas, vašu ambiciju, talenat i mladost.

Vi ste naša budućnost i želimo da vam na ovaj način pokažemo koliko je to nama važno, koliko je nama bitno da svojim rezultatima, svojim ponašanjem, svojim vaspitanjem na kvalitetan način reprezentujete svoje porodice, svoj grad i svoju zemlju Srbiju.

Čestitam vam na uspehu sa željom da ostvarite svoje ambicije i da se, kao uspešni ljudi, vratite u svoj Mladenovac, da ga razvijate, volite i ostvarite vaše uspehe"€, rekao je Glišić.

Vukovci13
Vukovci14
Vukovci15

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.