logo

Актуелности

Бесплатна правна помоћ грађанима ромске националности за озакоњење објеката

Канцеларија за пружање бесплатне правне подршке грађанима ромске националности у вези са озакоњењем породично-стамбених објеката у подстандарним ромским насељима на територији Градске општине Младеновац званично ће почети са радом у понедељак, 9. новембра.

Бесплатне правне савете пружаће адвокатица YUCOM-a Катарина Тоскић, а канцеларија ће бити доступна до априла 2021. године, сваког понедељка у времену од 10 до 15 часова, у улици Краља Петра Првог 175.

Сузана Васић, чланица Већа ресорно задужена за заштиту и унапређење људских и мањинских права, националне мањине и социјална питања, каже да је легализација породично-стамбених објеката у ромским подстандардним насељима дугогодишњи проблем и да се отварањем ове канцеларије озбиљно приступило решавању имовинско правних питања ромске заједнице.

â€žУ готово свим ромским подстандарним насељима постоји велики број нелегалних објеката, а поред тога, присутни су и нерешени имовинско-правни односи на објектима и земљиштима. Позивам наше суграђане ромске националности да дођу у канцеларију како би добили адекватну помоћ у решавању овог проблема. Приликом доласка, потребно је да понесу сву документацију коју поседују“, истакла је Васићева и додала да заинтересовани могу да закажу свој термин и путем телефона 011/8241-641.

Канцеларија је отворена у оквиру Програма „Подршка Европске уније инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“, који финасира Европска унија из средстава ИПА II 2016, а спроводи Стална конференција градова и општина.

Подсећамо, Градска општина Младеновац и Стална конференција градова и општина недавно су потписале Споразум о сарадњи за пружање подршке легализацији стамбених јединица, изради урбанистичких планова и техничке документације за подстандардна ромска насеља.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.