logo

Aktuelnosti

Besplatna pravna pomoć građanima romske nacionalnosti za ozakonjenje objekata

Кancelarija za pružanje besplatne pravne podrške građanima romske nacionalnosti u vezi sa ozakonjenjem porodično-stambenih objekata u podstandarnim romskim naseljima na teritoriji Gradske opštine Mladenovac zvanično će početi sa radom u ponedeljak, 9. novembra.

Besplatne pravne savete pružaće advokatica YUCOM-a Кatarina Toskić, a kancelarija će biti dostupna do aprila 2021. godine, svakog ponedeljka u vremenu od 10 do 15 časova, u ulici Кralja Petra Prvog 175.

Suzana Vasić, članica Veća resorno zadužena za zaštitu i unapređenje ljudskih i manjinskih prava, nacionalne manjine i socijalna pitanja, kaže da je legalizacija porodično-stambenih objekata u romskim podstandardnim naseljima dugogodišnji problem i da se otvaranjem ove kancelarije ozbiljno pristupilo rešavanju imovinsko pravnih pitanja romske zajednice.

„U gotovo svim romskim podstandarnim naseljima postoji veliki broj nelegalnih objekata, a pored toga, prisutni su i nerešeni imovinsko-pravni odnosi na objektima i zemljištima. Pozivam naše sugrađane romske nacionalnosti da dođu u kancelariju kako bi dobili adekvatnu pomoć u rešavanju ovog problema. Prilikom dolaska, potrebno je da ponesu svu dokumentaciju koju poseduju“, istakla je Vasićeva i dodala da zainteresovani mogu da zakažu svoj termin i putem telefona 011/8241-641.

Кancelarija je otvorena u okviru Programa „Podrška Evropske unije inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji finasira Evropska unija iz sredstava IPA II 2016, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština.

Podsećamo, Gradska opština Mladenovac i Stalna konferencija gradova i opština nedavno su potpisale Sporazum o saradnji za pružanje podrške legalizaciji stambenih jedinica, izradi urbanističkih planova i tehničke dokumentacije za podstandardna romska naselja.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.