logo

Актуелности

Бесповратно суфинансирање иновативних идеја

 До 29. априла у 15 часова отворен је јавни позив Републичког фонда за иновациону делатност за доделу бесповратних средстава за развој иновативних производа, услуга и технологија у оквиру Програма раног развоја и Програма сарадње науке и привреде.

За подстицај развоја младих предузећа која развијају технолошке иновације за којима постоји потреба на тржишту појединачно се по пројекту додељује до 80 хиљада евра. Позив се односи на микро и мала предузећа и неформалне тимове, који не раде дуже од пет година. Суфинансирање је у максималном износу до 70 одсто оправданих трошкова пројекта, који траје до 12 месеци. Неформални тимови, уколико пројектном идејом заслуже поверење, мораће да региструју предузеће.
 
У оквиру Програма сарадње науке и привреде финансијска подршка је значајнија и износи до 300 хиљада евра по пројекту. Пројекте могу доставити конзорцијуми које чини најмање једно приватно микро, мало или средње предузеће основано у Србији и једне јавне научно-истраживачке организације у већинском државном власништву, акредитоване у Србији. Ови пројекти су на дужи рок и могу трајати до 24 месеца. Финансијска подршка намењена је реализацији заједничких пројеката на производњи роба, услуга, технологија и технолошких процеса високе вредности кроз примењено истраживање и развој. Фонд бесповратно суфинансира до 70 одсто оправданих трошкова пројеката за микро и мала предузећа и до 60 одсто средњим преузећима.
 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја је за ове намене определило шест милиона евра.
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.