logo

Aktuelnosti

Bespovratno sufinansiranje inovativnih ideja

 Do 29. aprila u 15 časova otvoren je javni poziv Republičkog fonda za inovacionu delatnost za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u okviru Programa ranog razvoja i Programa saradnje nauke i privrede.

Za podsticaj razvoja mladih preduzeća koja razvijaju tehnološke inovacije za kojima postoji potreba na tržištu pojedinačno se po projektu dodeljuje do 80 hiljada evra. Poziv se odnosi na mikro i mala preduzeća i neformalne timove, koji ne rade duže od pet godina. Sufinansiranje je u maksimalnom iznosu do 70 odsto opravdanih troškova projekta, koji traje do 12 meseci. Neformalni timovi, ukoliko projektnom idejom zasluže poverenje, moraće da registruju preduzeće.
 
U okviru Programa saradnje nauke i privrede finansijska podrška je značajnija i iznosi do 300 hiljada evra po projektu. Projekte mogu dostaviti konzorcijumi koje čini najmanje jedno privatno mikro, malo ili srednje preduzeće osnovano u Srbiji i jedne javne naučno-istraživačke organizacije u većinskom državnom vlasništvu, akreditovane u Srbiji. Ovi projekti su na duži rok i mogu trajati do 24 meseca. Finansijska podrška namenjena je realizaciji zajedničkih projekata na proizvodnji roba, usluga, tehnologija i tehnoloških procesa visoke vrednosti kroz primenjeno istraživanje i razvoj. Fond bespovratno sufinansira do 70 odsto opravdanih troškova projekata za mikro i mala preduzeća i do 60 odsto srednjim preuzećima.
 
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je za ove namene opredelilo šest miliona evra.
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.