logo

Актуелности

Чокић у Демократској странци

Чокић у Демократској странциЈош од поделе Српске радикалне странке, на локалној политичкој сцени нисмо имали значајнијих новости. Међутим, данашњим колективним приступањем Групе грађана "Савез за препород Младеновца - Предраг Чокић" Демократској странци то се променило. У име одборника и своје групе грађана, данас је приступницу ДС - у потписао Дејан Чокић, заменик председника општине и овлашћено лице ГГ "Савез за препород Младеновца - Предраг Чокић" и Драган Ђилас, градоначелник Београда и председник Градског одбора Демократске странке Београд.

Радомир Јовичић, председник Општинског одбора ДС Младеновац, рекао је да се ова странка увећала један велики број људи са којима су имали дуго, и имаће и даље јако добру сарадњу.

− То су наши пријатељи који ће нам пуно помоћи да и даље овај град напредује − рекао је Јовичић.

Драган Ђилас је рекао да је ово велики дан Демократску странку, не само у Младеновцу, већ и у Београду.

− Ово је велики дан зато што је ово једна група грађана која је потпуно изникла из самих грађана, странка која је присутна у општинском парламенту већ други мандат и која је управо опстала захваљујући пре свега људима који је воде јер су грађани гласали управо за те људе. Нема тога, као што некада има у Демократској странци, да се можемо склањати иза Бориса Тадића, овде тога нема. За нас је веома важно да такви људи желе да буду део Демократске странке и да препознају идеју коју пре свега наш председник пропагира, а онда и ми, на градском и општинском нивоу. На овај начин за један добар део гласача у Младеновцу, односно Београду ми ћемо бити већи и настојаћемо да где год можемо у Србији имамо што више јаких појединаца који на своје име и презиме имају поверење грађана. Трудићемо се, и биће нам част, као што нам је и данас част да ви будете овде, и ови старији који су некада предводили у она тешка времена опозиционе странке у Србији и они млађи на којима свет остаје. Мислим да оваква једна прича у Младеновцу сасвим сигурно гарантује да је Демократска странка најјача у овој општини, као што смо најјачи и у Београду − нагласио је Ђилас.

Дејан Чокић је поздравио градоначелника Ђиласа и рекао да су идеје ове две политичке странке исте још од деведесетих година.

− Господин Предраг Чокић је први демократски председник општине Младеновац од `96 до 2000. године. Захвалио бих се и свима вама који сте нам дали подршку да будемо део вас. Нема потребе да идемо одвојеним путевима јер нам је циљ исти, а тај циљ је да победимо у Младеновцу, Београду и Србији, победа Демократске странке на свим нивоима − истакао је Чокић. Након потписивања приступнице Чокић и Ђилас су обишли вртић у Ковачевцу и локалне улице.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.