logo

Актуелности

Веће усвојило извештај о привреди

Веће усвојило извештај о привреди На данашњој седници Општинског већа усвојен је Извештај о привреди Младеновца у прошлој години који ће се као информација наћи на следећем заседању општинске Скупштине – Остале тачке су једногласно усвојене осим гласања о допунској тачки којом се тражи покретање поступка о пренамени стана у државној својини који користи Општина Младеновац у пословни простор, а за потребе МЗ "Селтерс". За поменути предлог Зорана Милетића, члана Општинског већа да се постојећи дневни ред допуни Предлогом закључка којим Веће градске општине Младеновац налаже Управи градске општине Младеновац, да покрене поступак и предузме све потребне радње како би се извршила пренамена стана у државној својини, чији је корисник Општина Младеновац, који се налази у Младеновцу, ул. Краља Петра I бр. 340, означен бројем 8 и уписан у Лист непокретности број 847 КО Младеновац Варош, у пословни простор није гласао председавајући Бранислав Јовановић.

Такође, приликом гласања о овој тачки Јовановић је остао усамљен у свом противљењу усвајању поменутог закључка.

О чему се заправо ради објаснио је предлагач др Зоран Милетић , који је истакао да се Савет Месне заједнице "Селтерс" више пута обраћао Већу са молбом за доделу канцеларијског простора за потребе МЗ "Селтерс".

– Са обзиром да је у том простору пре већ била МЗ "Селтерс" али да је потом дошло до неких промена тако да је тренутно у том стану неко лице бесправно усељено. Први корак би био пренамена овог простора у пословни да би Месна заједница могла да добије канцеларијски простор – објаснио је Милетић.

На ово образложење Бранислав Јовановић је питао предлагача да ли ће тренутно усељено лице и Месна заједница да деле тај простор ?

– То не знам јер то није мој део посла. Мој део посла, ево управо обављам – одговорио је Милетић.

– Докторе, ако нешто предлажете морате да знате шта се дешава. Ако ово што предлажете разумем најбоље то значи ће то лице које има име и презиме, и које је тежак болесник делити простор са МЗ "Селтерс", а простор је прилично мали. Више пута смо о овоме причали и оно што је више пута речено и наложено је да то лице треба да се избаци, ако је то адекватна реч, да би се тај простор уопште доделио неком. Није ми јасно зашто то није урађено до сада јер сам више пута потписао такве налоге да се то уради и Јавном правобранилаштву и стручним службама. Кад простор буде празан онда може да се додели МЗ "Селтерс" без икаквих проблема. О томе смо много пута причали, међутим очигледно је да неко нешто не жели да уради. Шта – не знам. И сада ћемо да донесемо одлуку да ће то да се претвори у пословни простор и баш ме интересује шта ће то да помогне да се ту усели Месна заједница – неће ништа. Пошто сам свој став о овоме на радним састанцима већа више пута рекао, очигледно да неко има више моћи до мене у овој згради и стицајем већине гласова може да се донесе оваква одлука – рекао је Јовановић.

Осим ове тачке где је председник својим гласањем против покварио хармонију у Општинском већу, остале течке су једногласно усвојене и то :

I. Предлог Закључка којим се усваја извештај о привреди Младеновца у 2009. години.

II. Предлог решења којим се даје сагласност на Одлуку УО ЈП "ДИП Младеновац" бр. 2791 од 17.11.2010. године да ЈП "ДИП Младеновац" буде јемац СРЦ "Љубомир Ивановић Геџа" из Младеновца за подизање кредита у износу од 6.500.000,00 динара код Банка Интеса из Београда, а за потребе покрића текућег пословања и реализације дела санационог плана СРЦ "Љубомир Ивановић Геџа".

III. Предлог решења којим се даје сагласност за употребу Основног грба градске општине Младеновац, Националној служби за запошљавање – Филијала Београд – Служба Младеновац (Тиму за организацију и спровођење Сајма запошљавања, који ће се одржати 3.12.2010. године у Младеновцу), ради истицања истог приликом промоције предметног Сајма запошљавања на сајту, на позивном писму послодавцима и гостима сајма, као и на летку за најаву сајма.

IV. Предлог закључка којим се Петковић Бранко из Младеновца ослобађа обавезе плаћања (општинске) таксе за издавање Решења о локацијској дозволи за изградњу, односно постављање монтажне куће (додељене од стране Комесаријата за избеглице Републике Србије и Данског савета) у ул. Крагујевачкој ББ у Младеновцу, на кп. бр. 5643/2 КО Варош Младеновац (кп. уписана на Петковић Бранка).

V. Предлог закључка којим се Лекић Вујадин из Младеновца ул. Краљице Марије бр. 34 ослобађа, као интерно расељено лице у стању социјалне потребе, обавезе плаћања (општинске) таксе за издавање Решења о локацијској дозволи за изградњу, односно постављање монтажне куће (додељене од стране Комесаријата за избеглице Републике Србије и Данског савета) у ул. Крагујевачкој ББ у Младеновцу, на кп. бр. 5643/3 КО Варош Младеновац (кп. уписана на Лекић Вујадина).


Под тачком РАЗНО за реч се јавио Милан Ђорђевић који је обавестио Општинско веће да је Комисија за доделу стипендија завршила свој посао

– На срећу овог града наишли смо на мали проблем. Иако нисмо очекивали појавио се већи број студената него што смо планирали за ову годину, тачније већи број студената испуњава све услове него што је листа од 54 коју смо планирали. У овом моменту 5 студената је испод те црте, а пре жалбеног рока који истиче за осам дана не бих прејудицирао да ли је то коначан број. Предложио бих да нађемо начин да се прошири листа и за тих 5 студената или евентуално још неког студента, преко овог броја од 54 као би смо и тој деци која су испунила нимало лаке конкурсне услове омогућили да буду стипендирана од стране општине Младеновац. Наравно, то би носило за собом и измену Одлуке о стипендијама – рекао је Ђорђевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.