logo

Poljoprivreda

Raspisan javni poziv za nabavku mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura za 2024. godinu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura za 2024. godinu.

Opširnije

  • Datum kreiranja: .

Raspisan javni poziv za nabavku mašina i opreme za primarnu stočarsku proizvodnju

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu za 2024. godinu.

Opširnije

  • Datum kreiranja: .

Nova pomoć države za poljoprivrednike: Raspisan javni poziv za podsticaje za podizanje višegodišnjih zasada voća i hmelja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva kroz podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka i hmelja za 2024. godinu.

Zahtevi se podnose do 17. oktobra, a najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je tri miliona dinara.

Podsticaji se ostvaruju za nove proizvodne zasade podignute u četvrtom kvartalu 2023. ili u prvom i drugom kvartalu ove godine, osim za zasade jagoda koji mogu biti podignuti i u trećem kvartalu 2024.

Opširnije

  • Datum kreiranja: .

Obaveštenje o obukama za poljoprivredne proizvođače

Sekretarijat za poljoprivredu u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom i ove godine sprovodi besplatne obuke u oblasti pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje za poljoprivredne proizvođače sa teritorije grada Beograda. Obuke će se održati u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu i to: organska proizvodnja 04. i 05.10.2024. godine, voćarstvo 07, 08. i 09.10.2024. godine i pčelarstvo 14, 15. i 16.10.2024. godine.

Opširnije

  • Datum kreiranja: .

Novi rok za podnošnjenje zahteva na Prvi IPARD III javni poziv za M1 – 16. septembar 2024. godine

Obaveštavamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da se Prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u izgradnju i opremanje objekata, kao i podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada, u okviru IPARD III programa, objavljen 23. februara 2024. godine, menja u delu koji se odnosi na rok za podnošenje zahteva.

Prema Izmeni broj 5 Javnog poziva zahtev za odobravanje prava na podsticaje podnosi se do 16. septembra 2024. godine.

Opširnije

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.