logo

Aktuelnosti

Посета "Руском Манчестеру"

Посета "Руском Манчестеру"Четворчлана делегација Градске општине Младеновац и овдашњих привредника посетили су прошле недеље Ивановску област, тачније престоницу тог региона – Иваново полумилионски град, центар руске текстилне индустрије. У име општине Младеновац у петодневној посети 4.000 километара далеком Иванову делегацију су чинили Дејан Чокић, заменик председника општине и Драган Павловић, члан Општинског већа за екологију и малу привреду, потпредседник Скупштине Уније послодаваца Младеновца. Испред Уније послодаваца Младеновца Иваново су посетили младеновачки предузетници потпредседник Уније, Славомир Спасојевић и члан УО УПС- а, Драган Лазаревић.

– Сврха наше посете је била побратимљење наше општине и града Иваново, међутим, на жалост ова прича није до краја завршена. Наиме, о томе одлучује Московска Дума, која ће разматрати захтев Иванова и ми очекујемо одговор за два – три месеца – каже Чокић. Он је додао да је Ивановска област највећи текстилни центар у Европи што потврђује и назив "Руски Манчестер".

– Битно је да смо добили позив за Дан општине Иваново, који се одржава у мају, као и да ћемо моћи да поведемо десетак привредника што је значајно јер се истовремено одржава и велики сајам који окупља предузетнике из целе Европе. Верујемо да ћемо кроз ту размену привредника направити неку пословну сарадњу између наше општине и града Иваново. Младеновац има историју текстилне индустрије кроз фирме "Развитак" и "Црвена Звезда" и верујем да их можемо заинтересовати да дођу код нас и погледају наше хале.

Иначе, 4.марта имамо пријем код руског амбасадора Конузина, где ћемо свакао пренети своје позитивне утиске. Верујемо да ће нам и он помоћи својим лобирањем у Московској Думи да Иваново постане град побратим са Младеновцем – рекао је Чокић.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.