logo

Aktuelnosti

Одржана општинска Скупштина

На тросатном заседању општинске Скупштине одржаном 8. јуна одборници су усвојили Извештај о извршењу буџета за 2010 годину, као и одлуку о радном времену угоститељских, занатских и трговинских објеката.

Пред одборницима се нашло 14 тачака допуњеног дневног реда. Као прва тачка усвојен је ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2010. ГОДИНУ, СА ИЗВЕШТАЈЕМ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА ЗА  2010. ГОДИНУ.Такође, одборници су дали сагласност за ангажовање ревизора који ће обавити екстерну ревизију завршног рачуна прошлогодишњег буџета.

Већином гласова усвојени су Извештаји о пословању и годишњи финансијски извештаји за ЈКП "МЛАДЕНОВАЦ", ЈКП "ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ", ЈП ЗА ИНФОРМИСАЊЕ "МЛАДЕНОВАЦ", СПОРТСКО РЕКРЕАЦИОНОГ ЦЕНТРА "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ ГЕЏА", ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДЕНОВЦА,  док извештај за ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ" није добио подршку већине одборника.
У горенаведеном склопу усвајања редовних извештаја, усвојен је и Извештај о извршењу програма уређења грађевинског земљишта за 2010. годину.

Од осталих тачака,треба издвојити и ОДЛУКУ О ПОСТАВЉАЊУ СПОМЕН БИСТЕ ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ,СА ПРЕДЛОГОМ РЕШЕЊА О ОБРАЗОВАЊУ ОДБОРА ЗА ПОСТАВЉАЊЕ СПОМЕН БИСТЕ, као и нову одлуку О РАДНОМ ВРЕМЕНУ УГОСТИТЕЉСКИХ, ЗАНАТСКИХ И ТРГОВИНСКИХ ОБЈЕКАТА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ.Скупштина није подржала иницијативу одборничке групе "УЈЕДИЊЕНИ РЕГИОНИ СРБИЈЕ" која је добила подршку 10 одборника.

Већином гласова одборници су разрешили Сњежану Црногорац и Мирјану Чокић, дужности члана, односно заменика члана Општинске изборне комисије. Уместо њих именовани су Горан Пешић, апсолвент Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију на место члана и Магдалена Перенчевић, дипл. правник на место заменика члана.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.