logo

Aktuelnosti

Druženje sa roditeljima i decom povodom 17. novembra Svetskog dana prevremeno rođene dece

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, pozdravio je roditelje i decu i istakao da je 17. novembar podjednako važan svima nama kako bi se skrenula pažnja na obaveze, zadatke i poteškoće sa kojima se suočavaju porodice u odgajanju preveremno rođene dece.


„Samim preranim rođenjem, mali divovi nas uče da budemo istrajniji i jači u borbi da sačuvamo svaki dečiji osmeh. Verujem da nas svaki izazov uči da budemo bolji ljudi“, rekao je Glišić i čestitao roditeljima na hrabrosti i upornosti, a deci se zahvalio što nam svojim postojanjem život čine lepšim.


U ime roditelja, Tamara Janković Ilić se zahvalila Gradskoj opštini Mladenovac na velikoj podršci i na tome što je prepoznala izazove sa kojima se suočavaju.


Prisutne je pozdravila i saradnica roditelja, medicinska sestra Aleksandra Alvirović, koja je izrazila divljenje roditeljima, istakavši da moraju biti jaki, uporni i hrabri, te predložila osnivanje udruženja kako bi lakše realizovali svoje aktivnosti.


Alvirović se zahvalila predsedniku Glišiću na organizaciji ovog događaja i na podršci koju Gradska opština Mladenovac pruža roditeljima prevremeno rođene dece.


Druženje je nastavljeno programom za decu uz učešće animatora i recitovanjem pesama „U srcu moje mame“ i „Kako živi Antuntun“, koje su izvele devojčice, prevremeno rođene Danica Ilić i Ružica Bogosavljević.


U znak podrške, Gradska opština Mladenovac obradovala je decu poklonima, a u cilju podizanja svesti javnosti o problemu prevremenog rođenja, zgrada opštine i spomenik u parku bili su osvetljeni dekorativnom rasvetom ljubičaste boje koja simbolizuje ovu temu.

Prevremenadeca1
Prevremenadeca2
Prevremenadeca3
Prevremenadeca4
Prevremenadeca5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.