logo

Aktuelnosti

Redovni i preventivni pregedi na mamografu i u Domu zdravlja

Pregledi u mobilnom mamografu, koji je stancioniran ispred zgrade Gradske opštine Mladenovac do 30. novembra, obavljaju se svakog radnog dana i vikendom od 9.00 do 18.00 časova.


„Preglede mogu da obave žene od 45 do 69 godina starosti, koje u poslednje dve godine nisu uradile mamografiju, kao i žene od 40 godina, koje u svojoj porodici imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke. Za žene mlađe od 40 godina nije preporučljivo raditi mamografiju zbog veće gustine žlezdanog tkiva usled čega se promene teže uočavaju. Savet mlađim ženama je da urade samopregled i ukoliko primete bilo kakvu promenu da se jave svom izabranom ginekologu koji će ih uputiti najpre na ultrazvučni pregled dojke, pa eventualno, ako postoji sumnja na tumorsku promenu, na mamografiju ili magnentnu rezonancu“, rekao je dr Vitomir Isailović, v.d. direktora Doma zdravlja Mladenovac.


Usled velikog interesovanja žena, svi termini u mobilnom mamografu su već popunjeni, zbog čega će ova ustaova, za sve sugrađanke koje nisu uspele da zakažu pregled u mobilnom mamografu, organizovati preglede sledećeg vikenda u Domu zdravlja.


Inače, pregled mamografom radi se redovno u Domu zdravlja u Službi radiologije, a zakazivanje je preko izabranog ginekologa.

Mamografglisic1
Mamografglisic2
Mamografglisic3
Mamografglisic4
Mamografglisic5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.