logo

Aktuelnosti

Reprezentacija Srbije pobednik Gedžinog memorijala

U mladenovačkom Sportskom centru održan je 37. Međunarodni memorijalni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom „Ljubomir Ivanović Gedža” za seniore, u organizaciji Rvačkog kluba „Ljubomir Ivanović Gedža”, pod pokroviteljstvom , Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Gradske opštine Mladenovac, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Sportskog saveza Mladenovca i Rvačkog saveza Srbije.


Pobednik 37. Međunarodnog rvačkog memorijala je ekipa Srbije, a na turniru su učestvovale i reprezentacije Mađarske, Hrvatske, Grčke, Brazila, Severne Makedonije i Rusije.


Promoteri turnira bili su nekadašnji olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek i Darko Anić, nekadašnji fudbaler „Crvene zvezde” i kapiten „Briža”.


Ljubomir Ivanović Gedža bio je legendarni rvački trener koji je ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskom i srpskom rvanju – Mladenovčanin iz Kovačevca sa 9 olimpijskih medalja, trener rvačke reprezentacije Jugoslavije. Gedža je načinio rvanje najtrofejnijim jugoslovenskim sportom svih vremena.

Rvanje1
Rvanje2
Rvanje3
Rvanje4
Rvanje5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.