logo

Aktuelnosti

Манифестације током Дана општине

Као и сваке године, прослава Дана градске општине Младеновац пропраћена је традиционалним манифестацијама.

Тродневни Међународни фестивал фолкора у Влашкој који се одржао од 26. до 28. јула, окупио је и ове године сјајне иностране и домаће ансамбле. Фолкорне групе су се представиле грађанима Младеновца дефилеом главном градском улицом и игром на тргу. Бројна публика уживала је у песми и игри у центру Влашке уз богат пратећи програм, Сабор фрулаша, дегустација традиционалних српских јела и изложба слика у порти Цркве у Влашкој.

 

 

 

 

Турнир у фудбалу за млађе категорије одржао се 29. јула у Спортско-рекреационом центру "Љубомир Ивановић Геџа". Организатори из Фудбалске школе "Бубамара", потрудили су се да на турниру уживају и малишани и њихови родитељи.

 

 

 

 

 

 

Ликовна колонија одржана је од 29. јула до 2. августа и окупила је уметнике из Русије, Македоније, Хрватске и Србије. Колонија је као и сваке године завршена изложбом насталих радова и поделом захвалница.

 

 

 

 

 

 

Славомир Војиновић представио 31. јула је своју нову књигу "Снови у боји" - Самоуки сликари Србије. Промоцији је присуствовао велики број љубитеља ове уметности. У монографији су заступљени сликари наивци из читаве Србије, од Суботице до Ужица, преко Неготина и незаобилазне Ковачице, затим сликари из Уздина и Падине, као и околине Јагодине, односно Поморавља. Међу њима је и младеновачки самоуки сликар Драган Живановић.

 

 

 

 

Нови трг у Ковачевцу представљен је 31. јула је у оквиру програма "Урбани Ковачевац". Трг са новом травом, клупма, расветом и бистом Љубомира Ивановића Геџе свечано су отворили Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и Борко Стефановић, народни посланик.

 

 

 

 

 

Изложба радова са летње радионице "Рецикловашар" отворена је 31. јула у Атријуму Фонатане. Током двадесет дана трајања ове ликовне радионице, чији је аутор Сандра Тагић, а покровитељ Секретаријат за омладину и спорт града Београда, више од 40 учесника је прошло овај специфични курс.

 

 

 

 

 

Туристичка организација Младеновца организовала је 1. августа у башти Ресторана "Стара Механа" представљање успешних младеновачких привредника. На изузетно посећеној промоцији представиле су се фирме и радње уз неизбежну дегустацију специјалитета младеновачких ресторана.

 

 

 

 

 

Карневалске костимирана поворка прошла је 1. августа некадашњом Црквеном улицом, након чега је одржана манифестација "Младеновачка фонтана жеља", уз концерт групе "Fructuoso acoustic band", изложбе, презентације и модну ревију.

 

 

 

 

 

 

Шаховски турнир слепих и слабовидих лица одржан 2. августа је у Мотелу "Романса". Турнир који се играо на седам табли отворио је Драган Марковић, члан Већа. Победник турнира је Милорад Вулин (МК) са 4,5. Други је био Љубиша Игњатовић (II) са 4,0 док је треће место освојио Бранислав Стојановић (I) са 3,0.

 

 

 

 

 

Осмо Међународно такмичење радиоаматера одржано је 3. августа на Космају, на пункту поред репетитора "Студија Б". Интересовање је било велико, много одржаних веза али и прекрасно дружење и нова познанства са радио аматерима широм региона. Најактивнији су били ваљевци и радио аматери из северо-запада Србије. Такмичење је увеличао и гост са својим специјалним возилом из Италије.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.