logo

Aktuelnosti

СКГО о смањењу броја запослених на локалу

На данашњој седници Председништво Сталне конференције градова и општина (СКГО) разматра се сет нових законских решења у области локалне самоуправе. Седници присуствују Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и Драгана Лукач Зечевић, члан Већа за управу и образовање.

Како се наводи у саопштењу ове организације на дневном реду ће бити Нацрти закона о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи, закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, као и закона о изменама и допунама Закона о комуналној полицији.

У оквиру дискусије ће посебан акценат бити стављен на питање рационализације броја запослених у јавном сектору на локалном нивоу у 2015. години, а један од главних циљева овог скупа је дефинисање најбољих решења за локалне самоуправе, како би три поменута закона што пре ушла у процедуру за усвајање.

Циљ скупа је да се кроз дискусију представника градова и општина с једне, и представника ресорног министарства с друге стране, дефинишу најбоља решења за локалне самоуправе, како би наведена три закона што пре ушла у процедуру за усвајање.

На седници ће, осим потпредседнице Владе Србије министарке државне управе и локалне управе, Кори Удовички, учествовати и државни секретар Иван Бошњак и помоћник министра Саша Могић.

Седницом ће председавати председник СКГО и градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Градска општина Младеновац је чланица Председништва Сталне конференције градова и општина.

  • Datum kreiranja: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.