logo

Aktuelnosti

Пут за две општине и три села

 

Радници ЈКП "Младеновац" почели су данас изградњу атарског пута у Шепшину у дужини од 900 метара као и пута за Росуље, у Село Младеновцу дугачког око 600 метара. Шепшински пут биће од корисити пољопривредницима из општина Младеновац и Гроцка, односно из села Шепшин, Дубона и Умчари.

Изградњом атарског пута у Шепшину ова локација се решава економски и безбедносно. Пут пролази кроз 150 хектара плантажа под бресквом, јабуком, шљивом и грожђем. Овим ће бројним домаћинствима која живе од воћарства бити знатно олакшан транспорт робе. Са друге стране, терен је изузетно специфичан, нагиб је оштар и са првим кишама вожња путем буквално постаје опасна по живот. Уградњом камене подлоге вожња ће бити знатно безбеднија и бржа.

Мештанин Шепшина и градски одборник Живомир Марковић каже да овај међуатарски пут представља најближу везу између Младеновца и Гроцке.

– Без сумње ово је изузетно важан пут који ће користити пољопривредници из три суседна села, Шепшина, Дубоне и Умчара. Пут пролази кроз центар планатажа брескви, јабука, шљива и грожђа. Овим путем смо решили безбедан транспорт 150 хектара воћа. Међутим, ово је важан пут и за две градске општине Младеновац и Гроцка, које живе од пољопривреде. Суседно грочанско село Умчари је већ направило атарски пут и приближили су се на километар и по. Уколико би дошло до неке међуопштинске сарадње, Младеновац и Гроцка би били повезани најкраћим путем. Сада је проблем што наши људи из Амерића своје воће беру на овим плантажама, затим се враћају у круг у Шепшин и одатле возе 12 киломатара до хладњаче у Умчарима. Ми смо већ покренули иницијативу са људима из Гроцке који су вољни да се коначно спојимо путем – рекао је Марковић.

Такође, данас је по приоритетном списку започет и атарски пут за Росуље у Село Младеновцу у дужини од 600 метара.

Иначе, градска општина Младеновац потписала је Уговор са Управом за пољопривреду Града Београда вредан 9.804.000 динара намењених изградњи и санацији атарских путева у ГО Младеовац. Овим новцем је започето насипање каменом и ваљање 12 путева у нашој општини у укупној дужини од 6.250 метара.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.