logo

Aktuelnosti

Појачати инспекцијску контролу

 

Представници градског Секретаријата за инспекцијске послове одржали су данас састанак са члановима Привремног органа, као и са надлежнима из комуналне и грађевинске инспекције градске општине Младеновац.

На састанку се разговарало о конкретним начинима за решавање појединих проблема са којима се сусрећу општински комунални и грађевински инспектори као и о унапређењу сарадње између општинских и градске инспекције.

Градска секретарка за инспекцијске послове Загорка Панић позвала је надлежне инспекцијске службе Управе градске општине Младеновац да се обрате овом секретаријату за сваку врсту помоћи и асистенције.

Између осталог, Панићева је рекла да ће Секретаријат за инспекцијске послове Града Београда преузети на себе решавање проблема објекта азила за напуштене псе у Младеновцу, како би се решавање проблема азила али и паса луталица започело на системски и законски начин. Што се тиче комуналног надзора, истакнут је и проблем продаје воћа и поврћа из камиона са простора око младеновачке зелене пијаце. Панићева је рекла да се градска инспекција сусреће са овом појавом нелегалне продаје на пијацама широм Београда и да се у таквим случајевима роба одузима, смешта у магацин и после извесног времена уништава.

Градска секретарка је позвала грађевинску инспекцију на агилнији приступ контроле и поступања по случајевима кршења прописа. Она је напоменула да радове на изградњи објеката без дозволе треба обуставити у почетној фази градње, а не чекати да никну објекти са пет спратова.

На састанку је изнето да се грађевинска инспекција Младеновца највише сусреће са случајевима у којима инвеститори одступају и прекорачују оквире прописане издатом грађевинском дозволом.

Загорка Панић је рекла да упркос техничким потешкоћама, оног тренутка када се утврди да је инвеститор прекорачио грађевинску дозволу градилиште треба затворити као и да је Град Београд по овом основу издао 168 решења о затварању градилишта.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.