logo

Aktuelnosti

Привремени орган усвојио ребаланс буџета

 

 

На седници Привременог органа градске општине Младеновац одржаној 13. новембра, између осталог, усвојен је и ребаланс текућег општинског буџета.

После усвојеног усклађивања прихода и расхода, средства буџета утврђена у износу од 562.911.356,00 динара увећавана су за средства из осталих извора и пренетих средстава из претходне године у износу од 99.668.714,00 тако да после ребаланса укупан оквир буџета са додатним изворима износи 662.580.070,00 динара. Такође,  усвојеним Изменама Одлуке о буџету за 2015. годину утврђени су приходи који су реално оствариви до краја године. 

На промене у буџету највише је утицало 73.000.000 динара добијених од Града Београда, а намењених, пре свега, сервисирању обавеза у јавним предузећима. Како је рекла Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финансије, код осталих корисника буџета извршене су прерасподеле на позицијама где је утврђено да постојећа средства нису довољна до краја године. Она је од нагласила да су повећана буџетска средства кориснику Центар за културу који је прешао под надлежност градске општине Младеновац, а додатна средства су опредељена и за студентске стипендије, превоз деце са посебним потребама, одржавање школа, трошкове ревизије, рачунарску опрему, плаћање електричне енергијe месним заједницама.     

На одржаној седници, Привремени орган је усвојио и додатни предлог групе некетегорисаних путева који ће се санирати у наредном периоду. Ту су путеви у МЗ Јагњило, Споменичка у дужини од 450 метара и пут Брђана, 580 метара, у Великој Крсни путеви : Пут за Лукиће (1140м) и Пут за Перине њиве (500м), а у Рабровцу Суводолска у дужини од 600 метара.   

Дневни ред :

1. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА РЕБАЛАНС IV ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈП „ДИП МЛАДЕНОВАЦ“, МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

4. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА РЕБАЛАНС II ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈКП  „ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ“  ЗА 2015. ГОДИНУ

5.ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ПОКРЕТАЊУ ПОСТУПКА ЈНМВ ДОБАРА – ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

6. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ И ДОПУНИ ПЛАНА НАБАВКИ ВЕЋА – ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГО МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

7. ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ОБРАЗОВАЊУ КОМИСИЈЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА ИЗДАВАЊА У ЗАКУП ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА У МЛАДЕНОВЦУ, КОСМАЈСКА БР.3

8. ДОПУНА РЕШЕЊА О УТВРЂИВАЊУ ПРИОРИТЕТА НЕКАТЕГОРИСАНИХ ПУТЕВА 

9. ОВЛАШЋЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКУ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ЗА ПОТПИСИВАЊЕ ОБРАЗАЦА ПТ ОПЈ 6

10. РАЗНО

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.