logo

Aktuelnosti

Извештај са седнице Штаба за ванредне ситуације

 

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације усвојен је извештај о досадашњим радовима на чишћењу снега са путева на територији општине Младеновац и направљен оперативни план за активности у наредним данима.

Како је на седници речено, у току јучерашњег дана очишћени су путеви првог приоритета, односно сеоски путеви којима саобраћа превозник "Ласта".

Јавно предузећа "Путеви Србије" задужено за чишћење државних путева, очистило је саобраћајне правце према Малом Пожаревцу, Козарице, Београдски пут, Космај, Самачки хотел, Дубона, скретање за Орашје, бензинска пумпа у Баташеву, Велика Крсна скретање за Брдњак, Пут за Смедеревску Паланку - од пумпе у Баташеву до скретања за Раборвац.

Јавно предузеће "Београд пут", задужено је за чишћење локалних путева и градских улица. Према извештају овог предузећа, путеви по селима су проходни, осим путева у Доњој Дубони, Влашки и кружног пута у Америћу. После састанка представника "Београд пута" са председником Привремног органа, Владаном Глишићем, договорено је да и ови путеви у току дана буду очишћени. Предузеће "Београд пут" на територији општине Младеновац ради са четири камиона.

ЈКП "Младеновац" ради на зонском чишћењу тротоара. Од 4.30 започето је чишћење тротоара у првој зони, пре свега око здравстевних установа. Чишћење тротоара наставља се током дана, по зонама и уз помоћ волонтера. По налогу Штаба за ванредне ситуације ЈКП "Младеновац" укључиваће се у чишћење локалних путева и појачавати одређене правце у складу са потребама и временским приликама. Ово предузеће тренутно чисти правце према достављеном списку добијеном од Специјалне болнице за интерне болести, како би ургентни пацијенти били довежени на дневне терапије. Комунално предузеће ради са три камиона, а током ноћи биће уведено дежурство.

Списак улица које се чисте на дан 4.1.2016.  - ЈКП "Младеновац"

1. Рајковац                           
- ул. Немањина                            
- ул. Билогорска                            
- ул. Радомира Марића

2. Село Младеновац                           
- ул. Милутина Миланковића                           

3. Границе                            
- пут Границе - Ковачевац

4. Баташево                            
- Космајска улица

5. Кораћица                            
- ул. Петкајска

6. Марковац                           
- Црквињачка улица

7. Град Младеновац                            
- пут за Болницу

Предузеће "Метропаркинг" јутрос је почело чишћење паркинг места. Предузеће данас неће наплаћивати пракинг.

Центра за социјални рад Младеновац дао је дежурни број телефона за потребе својих коринсика. Број телефона је 062 8088869.

Републички Хидрометеоролошки Завод за датум 04.01. 2016. прогнозира да ће због јаког ветра у појединим деловима града  доћи до ставарања снежних наноса. На ширем подручју Београда, облачно и ветровито, од средине дана са снегом, а крајем дана и у току ноћи уз могућност ледене кише. Ветар умерен и јак, југоисточни, повремено са олујним ударима, у току ноћи у слабљењу. Највиша температура око -4 целзијуса. У уторак облачно, повремено са снегом и кишом која ће се местимично ледити при тлу. Од среде топлије, умерено и потпуно облачно, у појединим данима повремено са кишом.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.