logo

Aktuelnosti

Педесет година ПУ "Јелица Обрадовић"

 

Свечаном академијом у сали биоскопа данас је Предшколска установа "Јелица Обрадовић" обележила 50 година од оснивања.

Предшколска установа у Младеновцу основана је 1. јануара 1966. године када је рад са децом узраста од 3 до 7 година организован у монтажним објектима. Установа је своју делатност обављала самостално, од оснивања, до 1969. године, када је припојена Центру за социјални рад. У саставу Центра налазила се до 1978. године, а затим је поново издвојена у самосталну установу.

Од 1978. године па све до данас, Предшколска установа "Јелица Обрадовић" своју делатност обавља самостално. Данас се у саставу Установе налази пет објеката и 16 припремних четворочасовних предшколских група, тзв. "мале школе", у којима борави више од 1300 деце.

Свечаном академијом, запослени у Предшколској установи "Јелица Обрадовић" обележили су педесет година рада. Како је рекла Јована Илић, в.д. директора, запослени су поносни на оно што данас представља ова установа, свесни колико је рада уложено у подизање њеног угледа и важности.

– Сваком проблему приступамо дубоко свесни да смо ми ту због деце, а не они због нас. Интерес деце и њихова добробит је на првом месту.

Поверење које родитељи имају у нас најбоље сведочи о томе. Наша мисија је узвишена, ми дајемо малишанима од најранијег доба оквир за правилан развој и напредак свих њихових способности – рекла је Илићева.

Председник Привременог органа, Владан Глишић, у име градске општине Младеновац, честитао је колективу Предшколске установе "Јелица Обрадовић" значајан јубилеј.

– У име градске општине Младеновац и колега из Привременог органа, желим да вам честитам велики празник, не само за вас, већ и за цео Младеновац. Јубиларних 50 година рада честитам руководству, васпитачима, помоћном особљу и пензионерима Предшколске установе "Јелица Обрадовић" као и свима који су током педесет година постојања уградили своје знање, енергију и рад у стални напредак ове установе.

Брига о деци, њиховом смештају, боравку и васпитању, нарочито у данашње време, свакао је један од најзахтевнијих и најодговорнијх послова. Квалитет и успешност једног друштва мери се по томе како се брине о најслабијима и најмлађима. Зато је Предшколска установа "Јелица Обрадовић" једна од најважнијих институција за Младеновац и зато ће имати нашу пуну подршку. 

Почели смо да уређујемо објекте сеоских основних школа у којима се налазе и предшколска одељења "Јелице Обрадовић" и са тим послом ћемо наставити у наредним годинама. Могу да вам обећам да ће се градска општина Младеновац трудити да самостално, али и у сарадњи са градским и републичким властима, учини све како би предшколско васпитање и боравак наше деце били на највишем нивоу – рекао је Глишић.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.