logo

Aktuelnosti

Министар Љајић на "Селтерсу"

 

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић посетио је 27. јула Селтерс бању. Министарство је у изградњу отвореног базена уложило 30 милиона динара.

Поред руководства "Селтерса" јучерашњем састанку су присуствовали Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Наташа Јовановић, народни посланик из Младеновца.

Расим Љајић је најавио да предстоји процес модернизацији и реструктуирања бања како би се тај мртав капитал оживео и бање створиле нову вредност у смислу повећања укупног туристичког промета. Он је навео да су бање у прошлој години у просеку имале 82 одсто домаћих туриста и свега 18 одсто страних туриста.

– Бања Селтерс поседује огромне могућности с обзиром на близину Београда, близину ауто-пута, близину аеродрома али мора пуно тога да се уложи – рекао је Љајић и додао да се бањски туризам као ресурс мора у потпуности ставити у функцију, што подразумева и јавно-приватно партнерство.

Како је навео, у Селтерс бањи гости се задржавају, с обзиром на природу оболења од којих се лече и бораве, 25 дана и дуже, док се у другим бањама домаћи гости се задржавају четири дана, а инострани гости још и мање.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.