logo

Aktuelnosti

Предшколци обележили недељу мобилности

 

Међународна кампања "Европска недеља мобилности" обележена је низом приредби и показних вежби у младеновачким вртићима и школама. Као и сваке године циљ је промовисање смањења загађења ваздуха, коришћења путничких аутомобила као и побољшање услова за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.   

Чланови Већа градске општине Младеновац, Гордана Димитријевић Бјеличић и Вељко Лукић, подржали су ову едукативну кампању данашњом посетом вртићу "Звездица". Малишани Предшколске установе "Јелица Обрадовић" приредили су симулацију кретања пешака и бициклиста у саобраћају, а кроз песме и рецитације показали су да су већ научили основна правила безбедног понашања у саобраћају, преласка улице, изласка и уласка у аутобус и распознавања саобраћајне сигнализације.

Иначе, у оквиру ове манифестације суграђани су се подсетили колика је одговорност сваког појединца и колико свако од нас може да допринесе побољшању квалитета животне средине коришћењем алтернативних видова превоза. На овај начин, едукују се грађани, посебно они најмлађи, да ће преласком на еколошке видове саобраћаја живети квалитетније и здравије.

   

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.