logo

Aktuelnosti

Чишћење корита река и потока у Младеновцу

altПредузеће АП "Водопривреда" обавило је чишћење појединих деоница водотокова у нашој општини. Преко пет хиљада кубика муља и отпада извађено је из Великог Луга и потока Кокорин и Влашка.

На предлог градске општине Младеновац, предузеће "Водопривреда", специјализовано за ову врсту посла, обавило је чишћење од муља корита реке Велики Луг и потока Кокорин и Влашка као и кошење шибља са приобаља. Рађено је на најкритичнијим локацијама како би се обезбедила проточност воде и токови благовремно припремили за кишну сезону и проблеме који настају са изливањем воде.

Водоток Великог Луга је очишћен од муља у дужини од 1.200 метара. Корито је очишћено од дрвне масе и шибља. Извађено је 3.600 кубика муља чиме је обезбеђена боља проточност ове деонице.

На Кокорину је чишћен потез од ушћа у Луг па 330 метара узводно док је из потока Влашка избачено око хиљаду кубика муља и отпада на 150 метара дужине узводно од ушћа у Луг.На овим потезима обављено је и кошење приобаља специјализованим тримерима.

altГрадска општина Младеновац наставиће са уређењем водотокова на својој територији ангажовањем код ЈВП "Србијаводе" које је надлежно за одржавање река и потока у нашој општини.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.