logo

Aktuelnosti

Нови аутобуси у "Ласти"

altСаобраћајно предузеће "Ласта" увело је у саобраћај 15 нових аутобуса на линији 493, Младеновац - Мали Пожаревац - Београд. Према најави из овог предузећа, од следећег месеца, на овој линији очекује се још неколико нових аутобуса и полазака.

Нови аутобуси су данас представљени на платоу испред зграде општине Младеновац. Представници градске општине Младеновац и предузећа "Ласта" разговарали су о могућностима за унапређења превоза путника из Младеновца за Београд.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, у име грађана Младеновца, захвалио се граду Београду и Саобраћајном предузећу "Ласта" што су препознали потребе Младеновчана што се види у добијању 15 нових аутобуса.

- Велика је ствар обезбедити 15 нових аутобуса ако знамо да на линији 493 имамо укупно 18 или 19 полазака, што значи да ћемо до краја године имати за Београд поласке са свим новим аутобусима. Похвалио бих сарадњу предузећа "Ласта" са општином Младеновац када је у питању превоз ученика основних школа.

altВерујем да ћемо успети заједно да обезбедимо још десет полазака у различитим терминима и тиме побољшати не само квалитет превоза него и ефикасност услуге како би наши грађани стигли да обаве своје потребе ка Београду - рекао је Глишић и додао да је важна чврста и ефикасна веза наше општине са Београдом.

- Задовољство ми је да сам данас у оваквој ситуацији. Ранијих ситуација је било, нису биле овако пријатне, данас је ситуација много боља и мислим да путници осећају. Суштина постојања превоза путника је задовољство путника, а ми ћемо учинити све да до нове године ситуација буде још боља, а од нове године ће "Ласта" бити компанија каква се само пожелети може - рекао је Вељко Вукобратовић, директор Саобраћајног предузећа "Ласта".

Он је истакао да је Младеновац добио 15 нових аутобуса као и да ће у септембру добити још неколико.

- Биће сигурно неколико полазака више на уштрб других насеља и градова. Младеновац је јако велики корисник "Ласте" и јако значајан, финансијски, удаљеношћу и ценом по километру, зато ја Младеновац гледам као стратешку варијанту нашег предузећа. Бежични интернет би требало да ради у свим новим аутобусима и ја бих молио путнике ако примете неки квар да нам пријаве.

altУправо смо причали на тему перонских карата и цене карти. Град Београд ту није био превише дарежљив са ценом по километру, не можете очекивати за евро по километру да ја за десет година купим нови аутобус. Значи, град Београд мора мало појачати стимулацију за превознике да би се возни парк обнављао али то већ зависи од буџета града - рекао је Вукобратовић.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.