logo

Aktuelnosti

Прослава Дана општине Младеновац

altСвечаном академијом и доделом јавних признања, обележен је 2. август, Дан општине Младеновац, дан када је 1893. године указом Краља Александра Обреновића, Младеновац проглашен за варошицу.

Програм Свечане академије, тематски је био посвећен радовима и догађајима који су обележили период иза нас и радовима који се планирају у будућности приказаним кроз кратки филм "Младеновац, јуче, данас, сутра".

На почетку Свечане академије прочитана је честитка Владимира Шарипова, градоначелника побратимског града Иванова.

" Поштовани гоподине Глишићу, Уважени грађани Младеновца. Од свег срца честитам Вам дан када је Младеновац добио статус града. Историја Вашег краја буди неподељена осећања поштовања и захвалности према људима који су сачували и допринели његовој лепоти.

Поносни смо на то, што међу пријатељским градовима, Иваново има тако сигурног и доброг партнера као што је Ваша општина. Данас Младеновац интензивно остваруе свој економски и туристички потенцијал. Уверен сам да патриотизам и посвећеност грађана Младеновца обезбеђују његов процват и да ће се пријатељски односи између наших градова и даље активно развијати.

altДраги пријатељи, од свег срца честитам вам празник. Желим вам добро здравље, срећу, мир и слогу са вашим ближњима. Нека овај прекрасни празник буде радостан,незабораван догађај, који ће све ујединити у корист града Младеновца и Републике Србије. "

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић честитао је грађанима Дан општине Младеновац.

- Често можемо чути како живимо у тешком времену, да нема више малих задовољстава која су нам некада улепшавала животе, да људи немају времена једни за друге и да нове генерације нису као што су биле. Могли би да кажемо да је све то тачно али би тако скинули са себе терет одговорности, а на то немамо право.

Време је онако каквим га сами чинимо, а нове генерације се обликују према труду који улажемо у њихово одрастање и сазревање. Дан општине Младеновац је дан који посвећујемо онима који наш град и наша села чине лепшим и бољим местима за живот. Људима и установама који упркос времену и околностима свој посао раде поштено, стручно и посвећено.

altТоком своје кратке историје Младеновац никада нису напред вукла празна обећана. Младеновац се увек градио захваљујући енергичним људима и посвећеном раду. Живот свакога од нас је велики и непоновљиви задатак и изазов. Једино у квалитету одговора на ове задатке налазе се кључеви напретка наше општине.

Младеновац је данас град који никоме не дугује ништа, осим својим прецима почаст а својим потомцима будућност. Све инвестиције, у школство, здравство, у социјалну заштиту, инфраструктуру и уређење града урадили смо тимски, тешким и упорним радом. Љубав према овом граду даје нам енергију и вољу за нове победе, за победе нашег времена, а у нашем времену победа је сваки нови хектар под воћем, квадратни метар асфалта и новоотворено радно место.

Жеља за успехом и бољим животом наших грађана нам не даје право да успоримо. Циљ је да младеновчани осете побољшање квалитета живота и сигурност, и да моји синови и сва наша деца остану у Младеновцу. Не само из љубави према Србији и граду већ зато што им је овде добро, зато што овде виде будућност за себе и своје породице.

altДанас је дан када славимо успоне, рад, оптимизам и радујемо се могућностима да најбоље наградимо. Уверен сам да нас очекује још много заједничких сусрета.

Драги суграђани, хвала вам и честитам вам 2. август, Дан општине Младеновац - рекао је Глишић.

Владан Глишић, доделио је овогодишњим добитницима јавна признања, а на основу одлуке Скупштине градске општине Младеновац. Заслужним установама и појединцима додељене су Плакете, Захвалнице и Повеље градске општине Младеновац.

Овогодишњи добитници Плакета градске општине Младеновац су Компанија "Библи", Пекара "Денис", Предузеће АДП Младеновац, Фабрика грађевинске опреме МФГО, Стовариште "Лукић", Млекара "Границе", пчелар Игор Станковић, Драгица Арсић власница посластичарнице "Гага", пољопривредник Ђорђе Живановић, наставник физичког васпитања Милан Фајдига и пољопрвредник Младен Стојановић.

Повеље градске општине Младеновац уручене су Олгици Лаконић за област архитектуре и урбанизма, др Весни Кнежевић за област здравства, археологу Немањи Марковићу за област науке, Удружењу "ОКО" за области социјалне и дечије заштите, Жељку Мутавџићу за област новинарства, професору Зорану Ракићу за образовање, Удружењу "Ноумена" за облст културе и Владимиру Јовановићу за област спорта.

altЗахвалнице су добили Владимир Булатовић, Велибор Видић, Добровољно ватрогасно друштво Младеновац и Матеја Кузмић.

Овогодишњи добитник Малог грба, признања које се додељује младима до 25 година старости за значајна остварења и промоцију њихових достигнућа, је Димитрије Матић будући научник и млади истраживач.

Колектив запослених у Спортско рекреационом центру "Љубомир Ивановић Геџа" добитник је највишег јавног признања Грба градске општине Младеновац.

Прослава Дана општине Младеновац завршена је коктелом у атријуму фонтане и концертом Петра Нисића и групе "Рибља чорба" на платоу испред зграде општине Младеновац.

.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.