logo

Aktuelnosti

Конкурс за начелника Општинске управе

Конкурс за начелника Општинске управеНа данашњој 4. седници Општинског већа општине Младеновац, једногласно и без расправе донето је Решење о спровођењу поступка за постављање начелника Општинске управе градске општине Младеновац (расписивање јавног огласа) – на период од пет година. Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса. Оглас са конкурсним условима биће објављен сутра у дневном листу "Данас".

Бранислав Јовановић, председавајући Општинског већа, рекао је да сходно усвојеним важећим законским прописима начелник Општинске управе се бира на јавном конкурсу.

– Сходно Статуту Београда и Младеновца донета је одлука о расписивању конкурса за начелника Општинске управе. Конкурс је јаван и сви грађани са територије Републике Србије могу да се пријаве уколико испуњавају конкурсне услове. Ово је први пут да се једна таква функција бира јавно, путем конкурса и сматрам да је ово тренутно најбољи начин избора – рекао је Јовановић.

Под тачком разно, обратио се већник Милан Ђорђевић, задужен за пољопривреду, који је истакао да је увидом у извештаје о утрошку средстава за пољопривредна удружења приметио да су ова удружења обавезна да плаћају годишњу комуналну таксу на фирму од 7.500 динара.

– Сва та удружења нису предузећа већ непрофитабилне организације. Преживљавају захваљујући чланарини и малој помоћи коју добијају од општине. Морам да подигне глас против таквих одлука Скупштине града јер фирма је једно, а удружења нешто сасвим друго. Знам да ми нисмо у могућности да то зауставимо али ако постоји могућност неког дописа интервенише. Они од општине добијају од 20.000 до 25.000 динара за свој рад, а од тога према овој одлуци трећину врате назад – рекао је Ђорђевић. Општинско веће је донело Радни закључак да се општинскe стручнe службе обавежу да утврде на основу којих прописа се одбија ова такса након чега би уследио предлог према Скупштини града.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.