logo

Aktuelnosti

Почело рушење "доње књижаре"

Почело рушење "доње књижаре"Рушењем зграде тзв. доње књижаре, у главној улици, отпочели су радови на просецању улице "Николе Пашића" која ће се спустити на улицу "Моме Стевановића" која пролази поред пруге. Тако ће главна улица бити пресечена на три места, од "Радничког универзитета" до Железничке станице, затим правац поред општине и такси станице и нова улица која ће настати продужењем улице "Николе Пашића". Ова улица ће бити двосмерна са улазном станицом за градски превоз.

Са ове три паралеле главна улица ће бити додатно растерећена од саобраћаја и стећи све услове да постане пешачка зона.

Председник општине, Бранисалав Јовановић, каже да је ово завршна фаза прошлогодишњег посла уређења главне улице.

– Приликом радова на главној улици ми смо урадили и раскрсницу, значи поставили инсталације за семафор и све што је потребно. Међутим, онда нисмо успели да решимо имовинске односе како би се срушила доња књижара, али сада смо и то решили. Станови су расељени и са људима су склопљени договори. Два општинска локала у приземљу могу се одмах срушити али смо се договорили са закупцима да рушење почне када дође до изградње улице, чиме ће центар града добити коначан облик – каже Јовановић.

Председник општине каже да му је жао што улица "Моме Стевановића" од надвожњака на даље, према Баташеву, неће у догледно време бити продужена.

– Уговори су потписани али је проблем са рушењем објекта који се налази на почетку трасе због последица врло чудног понашања нашег Суда у Младеновцу, али надам се да ће и то ускоро бити решено.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.