logo

Aktuelnosti

Младеновачка вода исправна

Младеновачка вода исправнаВода са младеновачког водовода је исправна за пиће, иако је дневни лист "Вечерње Новости" у јучерашњем тексту "Торта квари просек" објавио је разговор са са др Мирјаном Вељковић, санитарним инспектором, у којем се, између осталог, наводи :

Према речима др Вељковић, протеклог месеца донето је осам забрана за употребу просторија и прибора, због лоших санитарних и хигијенских услова. Од тога две се све забране односе на занатску производњу, пет на угоститељске објекте, а једна на базен за рекреацију.
– Донето је 21 решење о забрани промета робе - истиче др Вељковић. - Од тога 16 се односило на намирнице, а пет на воду. Ту спада централни водовод у Младеновцу, где је забрањена употреба воде за пиће , али и са четири јавне чесме. То су Бели поток и Врановац на Вождовцу, Света Петка у Железнику и чесма Калуђерица у Гроцкој. Затворен је и базен са термалном водом у Рехабилитационом центру у Младеновцу, због микробиолошке неисправности. Два угоститељска објекта и занатска радња су због присуства инсеката привремено затворена.

Ову информацију је у јучерашњој изјави датој "ТВ Младеновац" демантовала Оливера Максимовић, директорка ЈКП "Младеновац", а и у данашњем издању "Вечењих Новости" аутори су се исправили.

" Податак санитарног инспектора да је забрањена употреба воде за пиће из централног водовода у Младеновцу није тачан, већ је у исправном микробиолошком стању.
– Решењем је била забрањена употреба воде са једног точећег места у самом објекту водовода – рекао нам је др Зоран Панајотовић, начелник београдског одељења Републичке санитарне инспекције.
– Водовод је одмах по добијању решења предузео све неопходне мере. "

Пренето из листа "Вечерње Новости" (15.1.2009.)

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.