logo

Aktuelnosti

Београд 25. марта добија прву социјалну продавницу

Београд 25. марта добија прву социјалну продавницуУ Београду ће 25. марта бити отворена прва продавница у којој ће артикле по знатно нижој цени моћи да купе социјално најугроженији грађани, најавио је АСНС. Председница Асоцијације сободних и независних синдиката Ранка Савић казала је да ће министар трговине Слободан Милосављевић Влади Србије поднети предлог уредбе о отварању ових продавница који укључује и одрицање државе једног дела или целокупног ПДВ-а на 10 артикала – основних животних намирница.

Прва продавница биће отворена у објекту трговинског ланца "Јабука" у Булевару Краља Александра 532, а цене за око 300 прехрамбених артикала биће и до 50% ниже у односу на друге трговинске објекте.

– Договор који је јуче постигнут између Министарства трговине и услуга, АСНС-а и "Јабуке" предвиђа да за 15 дана буду отворена још четири таква објекта и то на Новом Београду, Дорћолу, Миријеву и Звездари – казала је Савићева.

Предвиђено је да за 45 дана све општине главног града имају бар једну овакву продавницу, а након тога и сви градови Србије, казала је Савић и додала да су за сада у питању прехрамбени производи, али да ће бити разматрано и проширење понуде.

Право куповине по повлашћеним ценама имаће незапослени, пензионери чије пензије не прелазе 20.000 динара, радници са мањим примањима од минималне месечне зараде, особе са инвалидитетом, расељени и избегли, као и корисници социјалне помоћи. Продавнице ће како се планира бити јасно обележене, а купци из угрожених категорија мораће да имају исправе – пензионери последњи пензиони чек, незапослени потврду Националне службе за запошљавање (не старију од месец дана), корисници социјалне помоћи потврду, а особе са инвалидитетом и избегли и расељени легитимације.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.